English

Egy nap a városban

A legjobb hamburger nyomában: W35

Magyarósi Csaba 2011 szeptember 18.

A W35 megvalósította azt, amit nagyon kevesen tudtak Magyarországon: váratlanul hamburgerlánccá váltak. Valószínűleg a McDonald’s és a Burger King is hasonlóan kezdte, a történet csak annyiban különbözik, hogy a W35 nem tömegterméket, hanem váratlanul zseniális burgereket árul a legőszintébb stílusban.

Amikor először kóstoltam a kajájukat, eszembe sem jutott volna, hogy a kissé szedett-vedett dizájnú, és olcsó kajákat áruló étteremben fogom megtalálni a város egyik legjobb burgerét, pedig a W35 a gasztrovonalról letérve, és kizárólag a burger jóságát figyelembe véve szenzációs darab. 

pa220005_1.JPG

pa220011.JPG

A zsemle ugyan kissé száraz volt, de a hús, a sajt, a saját, spéci szósz, és a hozzávalók minősége mind kiemelkedőre sikerült, rögtön a nyitás után.

És ahogy említettem, ez az egyik legőszintébb burger a városban: itt nem a részleteket elemzed, nem arra próbálsz rájönni, hogy vajon melyik francia manufaktúrában kísérletezték ki a baktériumkultúrát, ami kiböfögte magából a sajtot, mert ennél itt sokkal egyszerűbb a koncepció, a végeredmény viszont olyan, hogy egyben élvezed, mindenféle kérdés vagy kétség nélkül.

És ez még csak a kezdet volt, ma már négy burgerezőjük van Budapesten, és ha így folytatják tovább, ők lesznek a magyar McDonald’s. És végre jobb dolgunk van, mint az amerikaiaknak, mert most a magyar sokkal jobb, mint az eredeti.

W35

süti beállítások módosítása