English

Egy nap a városban

A legjobb reggelik Budapesten: Szendzsó

Magyarósi Csaba 2011 szeptember 12.
Címkék: reggeli

update: a hely a poszt írása óta megváltoztatta a nevét KicsiZso-ra, és itt elérhető

Megint hétfő, megint Buda: egy rakás jó helyet találtunk a Duna jobb partján is, úgyhogy mielőtt jövő héten visszatérnénk Pestre, szétnézünk egy kicsit a Frankel Leó út 11-ben.

A hely kívülről barátságos:

És belülről is az:

Nemcsak jópofa dekorációs elemek vannak:

Meg eredeti Cserpes-termékek:

De játszósarok is a gyerekeknek (erről meséltem neked, F.E.)

A lényeg persze az, hogy milyen a kaja. Hát az valami remek. Vannak bagettek, bagelek, wrapek, saláták, de én alapvetően a villás reggelire bukom, főleg, ha olyan a kínálat, mint a Szendzsóban. A rántottához ugyanis kérhetsz mangalica sonkát, hagymást, gombát, kézműves sajtot és vadas kolbászt. Utóbbi kettőt kértem, meg egy narancslevet, ezt kaptam:

A friss, házi kenyér nem volt rossz és a tojás is ízlett, viszont a kolbász és a sajt tette igazán naggyá ezt a reggelit.

Utóbbi önmagában is hatalmas élményt okozott volna, ebben a tálalásban, ezzel a körítéssel, meg a finom alakváltozással, ahogy a rántottával érintkező rész kicsit enged a melegnek és elpuhul, krémesedik, egyenesen fantasztikus volt.

A Szendzsó reggelije nem túl nagy, de 1250 forintos árával nem is tartozik a drágák közé, ízre meg mindenképp az élmezőnyben van.

Fasza hely.

Köszönjük HH-nak a tippet.

· 1 trackback
süti beállítások módosítása