English

Egy nap a városban

A világ legboldogabb szemétfelszedője

simon mondja 2011 szeptember 02.
Címkék: flashmob

Flashmobot rendeztünk, méghozzá az elsőt az Egy nap a városban történelmében. Az ötletet egy kanadai videó adta, amiben tucatnyian tapsolták meg az a nőt, aki felvett a földről egy korábban szándékosan elhelyezett üres flakont, és kidobta a szemétbe. Az üzenet egyértelmű: szemetes városban élni nem jó, és míg sokan egyszerűen eldobják, amire nincs szükségük, a többség meg csak tétlenül tűri, ahogy nő körülötte a szeméthalom, igazi hétköznapi hős az, aki tesz valamit a többiekért: érdek nélkül szebbé teszi környezetét.

A flashmobot a Moszkva-Széll Kálmán térre terveztük, de utolsó nap rájöttünk, hogy onnan aztán aligha fog bárki felszedni bármit, ezét péntek reggel vadul telefonálni kezdtünk a közeli Mammut bevásárlóközpontnak, akik elképesztő jó fej módon viselkedtek: egy óra alatt engedélyt adtak a forgatásra, sőt, még azt is elintézték, hogy az egyébként mindig serény takarítószemélyzet még véletlenül se szedje össze a szándékosan kihelyezett szemetet.

A találkozó azonban továbbra is a téren volt, és negyed órával a megbeszélt időpont előtt még csak hatan várakoztunk. Számítottunk rá, hogy a 286 jelentkezőből, akik a Facebookon visszaigazolták a részvételt, legfeljebb ha ötvenen jönnek el, aztán elkezdett gyűlni a tömeg, és hat óra körül már legalább kétszázan voltunk, talán többen is.

És akkor mostantól jöjjön a videó, amit Rowlend készített nekünk, a nagy részét ő forgatta, és ő is vágta meg, úgyhogy hatalmas köszönet neki:

A nap hőse egyébként egy pécsi úr, aki épp csak megérkezett Budapestre, és máris elképesztő ovációban volt része.

Ha legközelebb te is részt akarsz venni az ilyen eseményen, csatlakozz a facebookos csoportunkhoz, ahol megismerheted az összes programunkat és Budapest szerethető arcát. Vagy olvasd tovább a blogot, ahol folyton azon dolgozunk, hogy mindegyik napod jobb legyen a városban.

· 1 trackback
süti beállítások módosítása