English

Egy nap a városban

Becsületkasszás italautomata Budapesten

Magyarósi Csaba 2011 augusztus 30.

Na ez a kemény: a Sopron Bank két olyan italautomatát állított fel Budapesten, amibe vagy dobsz pénzt, vagy nem. A félliteres ásványvíz ötven forintba kerül, ha a felső négy gomb valamelyikét nyomjuk meg, és ingyen van, ha az alsó négyet.

Ránk van bízva, értitek.

Alapvetően lennének kifogásaim az ötlettel kapcsolatban, megrögzött csapvíz-ivó vagyok, és a palackozott ásványvizet nemcsak a környezetre káros, értelmetlen, ráadásul egészségügyi szempontból sem védhető divathülyeségnek tartom, de túlságosan drágának is: még ötven forintot is sokallok érte, figyelembe véve, hogy fél liter víz a csapból egy forintba se kerül.

Viszont itt van cél is: a befizetett összeg kétszeresét jóváírja a bank a Csodalámpa alapítvány számláján, szóval nem a vízért, hanem a jó ügyért fizetünk, hiszen veszélyes betegségben szenvedő gyerekek álmait fogják valóra váltani az összegből. Így viszont arra bíztatlak titeket, hogy dobáljátok az ötvenest az automatába, még mindig fele-, vagy harmadannyiba kerül az ital, mintha a boltban vennétek ugyanennyi palackozott vizet. 

Az egyik automata a Kolosy téren, a másik meg a Bajcsy-Zsiliszky út-József Attila utca sarkán van.

süti beállítások módosítása