English

Egy nap a városban

Új trolik érkeztek Budapestre

szucsadam 2011 július 12.
Címkék: közlekedés troli

Van egy ismerősöm, nevezzük Móninak, aki szerint minden troli az ördögtől ellen való szerkezet, és tervei szerint amint meghódítja a Földet, ez lesz az első, amit elpusztít. Ugyanis ha egy troli lerohad, akkor utána az összes lerohad, ez pedig állítólag gyakran előfordul a budapesti járműparkkal, leginkább a 30-35 éves ZIU-9-es szovjet típusokkal, amiken utazni a mai napig egy kisebb időutazás.

Ennek azonban mostantól vége, a romantikázást és anyázást felváltja a modern technológia: megjöttek az első eberswaldei trolik Budapestre. A fotókat a BKK (Budapesti Közlekedési Központ) tette fel Facebookra, még az eredeti pompájukban, német termékeket reklámozva díszelegnek a használt járművek.

15 darab MAN NGE 152 troli áll szolgálatba őszig, az index korábbi cikke szerint a megkímélt műszaki állapotú járművek darabja kevesebb mint 10 millió forintba került Budapestnek. Eberswalde egyébként folyamatosan váltja le a járműparkját, ezért Budapestre is ilyen ütemben érkeznek majd az új trolik, amik a fent említett ZIU-9-eseket váltják majd.

Csak hogy érzékeltessük a különbséget, így utazhatunk az új trolin:

És így utazunk egy ZIU-9-esen:

A 11 milliárd forintos budapesti közlekedésfejlesztésnek ez csak egy része, a villamospályák felújítása, HÉV-rekonstrukció, a forgalomirányítási rendszer megújítása mellett a használt autóbuszokat is vásárol majd a főváros.

Éljen-éljen.

süti beállítások módosítása