English

Egy nap a városban

Egy éves az Egy nap a városban blog

Magyarósi Csaba 2011 június 28.

Nem lesz nagy visszatekintés, érzelmes összegzés, monumentális kiállás, csak egy rövid összefoglaló.

Valamivel több, mint egy éve, 2010. június 20-án kezdtünk el jó életmódblogokat keresni egy ügynökségnek. Hosszas keresgélés után arra jutottunk Ádámmal, hogy alig van ilyen. Ráadásul mi egy minden területet lefedő blogot kerestünk: olyat, ami foglalkozik a jó éttermekkel, kiállításokkal, felújításokkal, egyszóval mindennel, és bár találtunk olyan oldalakat, amik külön-külön remekül felölelik ezeket a tematikákat, olyat nem, amelyik egyszerre foglalkozna mindegyikkel.

Aztán 28-án a belvárosban sétáltam, épp az új Főutcán, amikor beugrott, hogy nekünk kell megcsinálnunk ezt az oldalt: akkor már több mint két éve írtuk az Appleblogot, volt tapasztalatunk a műfajjal, ráadásul a városért, meg annak a szerethető arcáért is lelkesedtünk. Tök kézenfekvő volt az egész, csak azt nem értettük, miért nem korábban jutott eszünkbe ez az ötlet. Úgy éreztük magunkat, mint amikor egy évvel korábban szuperhősnek öltöztünk Horvátországban, hogy a lányoknak a szakadó esőben is szerezzünk édességet meg alkoholt:

Hazaértem a sétából, 15:20-kor írtam egy levelet Ádámnak, amit 16:48-ig húsz másik követett, ebben nagyjából ki is találtuk, milyen legyen a blog, és most visszaolvasva a kordokumentumot, olyan is lett.

Ez volt a tételmondat az első levelemben:

Lehet itt szó kedvenc éttermekről, nyaralásainkról, egy-egy jó sztoriról, a különféle masszázsokról, amikre jársz, fürdőkről, jó helyekről a városban, tehát egy rakás olyan dologról, amit csinálunk, vagy amit szívesen csinálnánk (a kép a legénybúcsúmon készült, rajtam az appleblogos-egy nap a városbanos póló, amiért köszönet Kockának).

Az elmúlt évben ehhez tartottuk magunkat. Olyan helyekről, eseményekről írunk, amiket megszerettünk valamiért. És a jelek szerint ez nektek is tetszik:

Az elmúlt évben 418 posztot írtunk, amik összesen 3,1 millió kattintást hoztak. Az olvasótábor dinamikusan nő, most már naponta átlagosan 11-13 ezer kattintásunk van az oldalon, többségetek már nem az Index címlapról, hanem közvetlenül, vagy a napokban 10 ezer like-ot elért facebookos oldalunkról talál ide. Havonta átlagosan 200 ezer absolute unique user keresi fel az Egy nap a városbant.

Köszönjük nektek is a segítséget, a támogatást és az ünnep alkalmából egy ajándékkal készültünk: akik like-olják a facebookos oldalunkon azt a posztot, ami az évfordulóról és a tízezer rajongóról szól, azok résztvesznek a nyereményjátékban. A nyertest a like-olók közül fogjuk kiválasztani egy véletlenszám-generátorral, a nyeremény meg egy kétszemélyes vacsora lesz a tavalyi tesztünk szerint a város legjobb hamburgerét kínáló Ring Café & Burger Bar felajánlásából.

Az már a nyertesen áll, hogy velünk, vagy nélkülünk: ha akarjátok, Ádám és én is veletek tartunk, ha inkább kettesben akartok enni, megmondhatjátok, nem fogunk megsértődni.

Szóval like-olás indul, sorsolás pontosan 24 óra múlva, szerdán 10-kor.

 

süti beállítások módosítása