English

Egy nap a városban

A szerelmesek fája

Magyarósi Csaba 2011 június 28.

Három éve találta ki az egyik társkereső oldal, hogy rácsot húz az egyik fa köré az Erzsébet térre, aztán arra lehet lakatolni. Az ötlet persze annyira eredeti, mint King Kongnak hívni egy gorillát, tőlünk nyugatabbra az utolsó legelőnek is van lakatos fája, hídja, rácsa, vagy gondoljunk Pécsre, ahol a nyolcvanas évek óta gyűlnek a lakatok. Sőt, talán már Párizsban is vannak, az egyik hídra ugyanis felraktunk két éve egy lakatot Dórával, és ahol egy felbukkan, ott elég hamar megjelenik a többi is, burjánzásnak indul, hogy úgy mondjam.

Lényeg, hogy a budapesti szerelmesek fája nem túl eredeti ötlet, de attól még hozzájárul ahhoz, hogy a város szerethetőbb, élőbb legyen. A fát a ráccsal együtt lassan három éve ültették, a társkereső oldal mellett támogató volt a Főkert is abban a reményben, hogy a párok a hír hallatán majd gyakrabban töltik parkokban az idejüket. És megjelent a kerület polgármestere is, aki feleségével együtt az első lakatot helyezte el a fán.

Ez a történelem, és ami most van: a lakatkultúra virágzásnak indult, és bár még bőven van hely, azért már nemcsak egy rácsot látsz a város közepén. Ha nem tudod, ma este mit csinálj, szerintem menj oda a csajoddal/pasiddal, és rakj fel egy lakatot.

süti beállítások módosítása