English

Egy nap a városban

Barlangrendszer Budapest alatt

Magyarósi Csaba 2011 május 07.
Címkék: budapest barlang

Van egy barlang Budapest belvárosában, csak mondom, mert valószínűleg nem is hallottatok róla, pedig kiváló program lehet például mára: tíz percet kell csak autózni, vagy húszat biciklizni, és már ott is vagytok a Szemlőhegyi barlangban.

A fogadóépületet mostanában újították fel, szóval teljes mértékben EU-konform a hely, a látogatók nem szarják össze magukat félelmükben már a bejáratnál.

Valójában nem is ez a lényeg, hanem a barlang, amit nagyon színvonalasan rendeztek be, a körülbelül negyven percig tartó túra alatt végig jól kiépített út van a lábunk alatt, a sziklákat, alakzatokat meg olyan hatásvadász módon sikerült bevilágítani, hogy a látogató egyszerre vonzódik és rémül halálra tőlük.

Itt van pár kép a hangulatról:

A legnagyobb látványosságot, a boszorkányt sajnos elfelejtettem lefotózni, pedig egy olyan sziklaforma látható a barlang végében, ami megdöbbentő részletességgel mutatja be egy mesebeli rút vénasszony fejét, vagy valamilyen ragadozó madárét. Azért találtam egy képet a banyáról a neten, azt be is szúrom ide:

A túrák csak vezetővel látogathatók, minden egész órában indulnak csoportok, a belépő felnőtteknek 950 forint, gyerekeknek, diákoknak, nyugdíjasoknak kétszázzal olcsóbb, de van egy rakás kedvezmény, kombinált jegy, érdemes átnézni a kínálatot. Meg rendesen felöltözni, a barlangban ugyanis egész évben 12 Celsius fok van, szóval nyár közepén garantált a megfázás pulóver nélkül.

süti beállítások módosítása