English

Egy nap a városban

A legjobb gyros nyomában: No. 1 Gyros

szucsadam 2011 május 01.
Címkék: gyros

Elérkeztünk sorozatunk utolsó versenyzőjéhez, a Bosnyák téri gyrosost szintén sokan ajánlottátok, mint Budapest legjobb gyrososát. Elöljáróban csak annyit, hogy nem az utolsó napra marad a titkos nagyágyú, viszont egy erős középmezőnybeli gyrosossal zárjuk két heti kalandjainkat.

A város legislegjobb shawarmája a Bosnyák tér templommal szembeni sarkán kapható, egy kis fehér vityillóból árulja egy iraki meg egy algériai srác, egymást váltva.

"Milyen húsból van?" "Teve" - válaszol az eladó. Hitetlenkedve nézek rá, aztán hozzáteszi nevetve, hogy inkább akkor pulyka. A hústorony tetején észreveszek olyat, ami talán a titkos fegyvere lehet a helynek: citromkarikákat szeleteltek a pulykára. Megkóstolva a gyrost egyből észre is lehet venni a savanykás ízt, és ez igencsak jót tesz a néhány helyen túlsült és kiszáradt, erőteljes fűszerezésű húsnak (4 pont).

A pita átlagos (3 pont), a zöldségek közül az uborka jó minőségű, a paradicsom kevésbé (3 pont). A csípős szósz végig csíp (4 pont), a fehér színű lötty semmilyen (2 pont). Az adag átlagos, de mivel a sok hús - kevés zöldség elve szerint rakták össze az adagot, laktató (4 pont). Az elosztás is átlagos (3 pont). Az ára 600 forint (5 pont).

Összességében 28 pont jár a 40-ből, ami nem is rossz teljesítmény a középmezőnyben. Holnap összefoglalót írunk a két hét tapasztalatairól, és győztest hirdetünk, ne menjetek messzire.

Ha tudni akarod, hol vannak a legjobb budapesti gyrosok, vagy hogy mit érdemes felkeresni, milyen programra érdemes elmenni a városban ahhoz, hogy jobban szeresd Budapestet, csatlakozz a facebookos csoporthoz, ahonnan minden új írásról értesülsz!


Cím nélküli nagyobb térképen való megjelenítése

· 1 trackback
süti beállítások módosítása