English

Egy nap a városban

A legjobb gyros nyomában: Pyrgos

Magyarósi Csaba 2011 április 28.
Címkék: gyros

Én ugyan nehezen tudtam elképzelni, hogy pont a budaörsi Tescónál kéne keresnem a legjobb gyrost a fővárosban, de addig erősködtetek a kommentekben, amíg autóba ültünk, és elzarándokoltunk a Pyrgosba. Amennyire tudom, ezt az éttermet is görög család üzemelteti, ami jó jel, hiszen a sorozat eddigi legjobb szereplőjének, a Gyradikónak is hasonló a háttere.

Az ügy kiválóan indult: a kedves kiszolgáló elmondta, hogyan rakja össze a gyrost, hogyan rétegezi a szószt, a húst, meg a többit, és nem is hányta össze fél perc alatt az ételt, hanem elmolyolt vele néhány percig. Ennek megfelelően a gyros jó lett, bár gyradikói magasságokba nem sikerült eljutni.

A pita ugyan itt is finom volt, sokkal jobb mint az átlag pesti mezőny (5 pont), a zöldségek viszont nem győztek meg: a gyros tetejére szórt saláta jellegtelen, szerintem az iparilag szeletelt, előre csomagolt verzióval volt dolgunk (3 pont).

A hús jó volt, combból és tarjából készült, így rendben volt a zsírtartalom is, de nekem kissé sótlan volt, és időnként túl nagy szeletekkel is találkoztam, amik nem is voltak nagyon átsülve (4 pont). Az elrendezés viszont a Pyrgosnál is tökéletes, minden falatba jut minden, máshogy nem is lenne szabad gyrost csinálni (5 pont).

A saját csípős nem volt nagyon csípős, de finom volt (4 pont), a tzatziki megint az erősebbek közé tartozik (5 pont), az adag hatalmas (5 pont), a 690 forintos ár meg átlagos (3 pont).

Összességében 34 pontot adunk a 40-ből, amivel a Pyrgos a második helyre jött fel a sorozatban. De hátravan még négy nap!

Ha tudni akarod, hol vannak a legjobb budapesti gyrosok, vagy hogy mit érdemes felkeresni, milyen programra érdemes elmenni a városban ahhoz, hogy jobban szeresd Budapestet, csatlakozz a facebookos csoporthoz, ahonnan minden új írásról értesülsz!


View Pygros in a larger map

süti beállítások módosítása