English

Egy nap a városban

A legjobb gyros nyomában: Hummus Bár

Magyarósi Csaba 2011 április 20.
Címkék: gyros

Ugye nem gyros, hanem kebab, de már a sorozat első részében is leírtuk, hogy nem törődünk ezzel a görög-török-perzsa-szembenállássál, nem veszünk el az olyan részletekben, hogy az ételnek mi a neve, csak ránézünk, és ha gyrosnak tűnik, akkor helye van a sorozatban. Főleg mert a Hummus Bár ikonikus hely, elég nagy rajongótábora van a vegák meg a jó ételekért lelkesedők körében, bizonyos szubkultúrákban ez az étterem az egyetlen, ami szóba jöhet, ha az ember gyorsételre vágyik. Ez a vágy meg azért is teljesülhet könnyen, mert a városban több Hummus Bár is üzemel.

p1150572.JPG

Mi a Kecskeméti utcaiban voltunk, és kebabot kértünk, ami 800 forintba, tehát elég sokba kerül (2 pont). Az adag viszont ennek megfelelően meggyőzően nagy, mivel próba jelleggel pont a Hummus előtt nyomtam be a City Grill utáni első magyar gyorsétterem sajtburgerét, alig bírtam lenyomni ezt a kebabot (5 pont).

A hús viszont egyáltalán nem győzött meg (3 pont), a zöldségek azonban elég jók voltak, ez a hely szerintem a vegákra épít (5 pont).

p1150568.JPG

A pita vastagsága, íze megfelelő volt (4 pont), és bár az összetevőket nem sikerült olyan ügyesen elkeverni benne, mint a Syriana 2 gyrosában, azért rendben volt a rétegelés (4 pont). A szósz viszont nekem a hummus miatt egy kissé túlságosan száraz volt, ettől aztán az egész kebabból elmaradt az a könnyed íz, ami a fűszeresség mellett szerintem az étel sajátja kell, hogy legyen (3 pont). Csípős nem került a pitába, így aztán arra sem volt esély, hogy elrontsák a pozicionálását, de ez nem hiba, pusztán koncepcionális kérdés, ezért közepes pontszámot adunk rá (3 pont).

Összességében 29 pont jár a 40-ből, úgy tűnik, Budapesten képtelenség kimozdulni ebből a magasságból.

süti beállítások módosítása