English

Egy nap a városban

Dizájnpiac az alvó belvárosban

Magyarósi Csaba 2011 április 17.
Címkék: piac wamp

Korábban már írtam arról, hogy vasárnap sem áll le az élet Budapesten, mert a Gozsdu udvarban minden héten kézműves piac van: vicces pólók, jópofa ékszerek, régi dísztárgyak, zenészek, előadók lepik el a hétköznap tetszhalott passzázst.

Akkor még nem mondtam, de van más esély is a dögunalmas vasárnapok túlélésére: a Wamp. Ez a dizájnpiac ugyan télen szünetel, vagy olyan helyszíneken nyit meg, mint a Millenáris, tavasztól őszig viszont állandó jelleggel, havi egyszer szétpakolnak az Erzsébet téren és árulni kezdik a portékát.

Érdemes ellátogatni, mert nem sima piacról van itt szó, a Wampon többnyire kiemelkedő magyar dizájnerek, művészek, galériák bukkannak fel, ahogy azt a három alapító, Matheidesz Réka, Mosshammer Kinga és Mátrai Krisztina annak idején kitalálta.

A Wamp hangulata ennek megfelelően óriási: színvonalas tarka-barka zsibvásár ez, ahol a legelborultabb ötletektől kezdve az igazán szépen kivitelezett képzőművészeti bakugrásokig minden megtalálható. Legutóbb ősszel látogattam el hozzájuk, amikor a piac a legjobb formáját mutatta. Volt ékszer, kesztyű, táska:

Lámpa, óra, ruhafogas:

Festmény, sakkozó urak meg DJ-k:

Ráadásul egy százéves ingerenciáknak engedve meg lehet nézni az öltöző csajok BOKÁJÁT:

A Wamp idén április 17-én kezd az Erzsébet téren.

süti beállítások módosítása