English

Egy nap a városban

Kapjon egy kis színt a városunk

szucsadam 2011 április 14.

Indult nemrég egy pályázat, ami színesebbé teheti a környezetünket. Szó szerint. A Let's Colour projekt 2010-ben indult, idén pedig Magyarországra is elért. Célja hogy egy közösség összefogjon, és kifessen egy iskolát, társasházat vagy akár egy teljes utca összes épületét olyan színűre, amilyenre szeretnék. A festéket a támogató adja a nyertesnek.

A pályázat rövid összefoglalása:

Magyarországon igen sok a színehagyott köztér és épület. Márpedig színek nélkül halott a falu, a város, az utca. A sok szürke, barna, fekete rombolja az életünk minőségét.

A Let's Colour Településszépítő Egyesület ezért pályázatot ír ki környezetünk színesítésére. Eljött az idő, amikor a színehagyott iskola, az elszürkült Kossuth utca vagy bármely más közösségi tér inspiráló színekben pompázhat. A pályázaton induló közösségek, önkormányzatok, vagy magánszemélyek ezen az oldalon versenyeznek a felhasználók szavazataiért.

A nyertes/nyertesek a Let's Colour Magyarország program keretében az egyesülettől kapott festékkel tehetik szebbé és egyben élhetőbbé a környezetüket. A nyertes felületek színeit, stílusát az egyesület tervezi meg, az akciót pedig a helyi közösség összefogásával, együtt valósítjuk meg az idei nyár folyamán.

Érdemes utánajárni, miket valósítottak meg korábban világszerte, és lehet elengedni a fantáziánkat (fontos, hogy létrával, festőhengerrel és lelkesedéssel megvalósítható legyen a projekt, darura vagy ipari alpinistákra ne legyen szükség). Itt egy videó arról, mi valósulhat meg:

 

 

süti beállítások módosítása