English

Egy nap a városban

András újra egyeneseben

Magyarósi Csaba 2011 április 06.
Címkék: hajléktalan andrás

Volt ez a legutóbbi írásom Andrásról, a hajléktalanról, amiben egy kicsit kiborultam: összesen körülbelül 65 ezren olvastátok a róla szóló öt írást, több ezer Facebook like-ot gyűjtöttek be ezek a posztok azért, hogy minél szélesebb kört érjen el a történet, de semmi. Elszomorított, hogy ha ekkora hátszéllel, ilyen sajtóvisszhanggal sem kap állást egy hajléktalan, aki ráadásul tényleg tökéletesen alkalmas a munkára, akkora mekkora esélye van azoknak, akiket nem karol fel egy blog, vagy egy szervezet, vagy bárki? A nullánál is kevesebb?

Végül legalább ez az ügy, megoldódni látszik. A megszokottnál valamivel kiborulósabb írás, meg a ti segítségetek és rengeteg like-otok megtette hatását, és hirtelen számos komolyan vehető állásajánlat futott be. Írt a második kerület meg az ötödik is, írtak éttermek, szervezetek, számos felajánlás érkezett, András meg váratlan helyzetbe került: hónapokig tartó hiábavaló próbálkozás után hirtelen válogathatott a lehetőségek között. Szerda délelőtt is épp munkamegbeszélésen van, és azt mondja, hogy még a héten eldönti, hol fog dolgozni.

Innen már minden rajta áll: kapott még egy esélyt az élettől, ha megállja a helyét, visszailleszkedhet a társadalomba, lehet saját lakása, jövedelme, némi egzisztenciája és tartása. A kezdet mindenesetre ígéretes: egy étteremben már kipróbálta magát, ahol nagyon elégedettek voltak vele és ahol elvileg bármikor megkezdheti a munkát. Amint elkezd dolgozni, természetesen beszámolunk róla, hogy mi történt vele.

De maradt még egy fordulat mára: meghívtak minket az RTL Klub reggeli című műsorába, ahol holnap reggel, tehát csütörtökön 07:00-kor arról fogunk mesélni körülbelül 7-8 percben, hogy miként jutott el András az utcáig, és mi történt vele azóta. Aki követte a történetét, annak ajánlom, hogy nézzen meg a tévében is minket.

süti beállítások módosítása