English

Egy nap a városban

A ki nem mondott női orgazmus

Magyarósi Csaba 2011 április 02.
Címkék: kiállítás

Julcsival Anakin Wasok street art kiállításának nyitóestjén ismerkedtem meg (tudjátok, az orgiás), akkor mesélt nekem arról, hogy rövidesen ő is megnyit egy kiállítást, amin okvetlenül ott kell lennünk. Kevésbé pornográf, de ha módunkban áll, menjünk el.

Módunkban állt, de időközben megváltozott a megnyitó dátuma, amiről mi nem tudtunk, így egy nappal az esemény előtt értünk a Doblo Wine Bar-ba (Dob utca 20), ahol a művész épp a képeit rakosgatta fel. Pontosabban pont akkor helyezte el az utolsó képet, amikor beléptünk, szóval a megfelelő időpontban a megfelelő helyen voltunk.

A tök szimpatikus Korcsmár Eszter is street artban gondolkozik, de meglehetősen eklektikus értelemben: ahogy beszélgettünk vele, kiderült, hogy egy évtized munkáit állította ki, és hát a képek közt hatalmas távolságok vannak.

Akad olyan, amelyik szavakban is rákérdez a művészetre, sőt, Eszter művészetére: hogy miről is szól az egész, mire egy másik rögtön válaszol is: az egésznek a készülődés a lényege. Hogy ezt hangsúlyozza, Eszter Kapocs Zsókát helyezte el a képen, aki azután végeztetett magán plasztikai beavatkozást, hogy szépségkirálynőnek választották, tehát per definitionem a legjobb csaj volt abban az évben Magyarországon. És hát ebben azért elég szép ellentmondás van:

Aztán akadnak a kiállításon olyan képek is, amiket valamiféle kajálás kölé szerveződött szerelem ihletett, lényeg, hogy étkezőtálkákra festett Eszter néhány mesefigurát kiragadva eredeti környezetéből, és valóban meglepő Hófehérkével a megszokott törpetársaság helyett egy tálcán találkozni, amin épp felszolgálják a levágott fejét:

Van jónéhány kísérletezés, képek, rézkarcok, amikben Eszter nemcsak a saját hangját, de a technológiát is kereste.

A közös nagy kedvenc viszont az a kép, ami a női orgazmust mutatja be. Eszter mesélt is erről a képről úgy, hogy egyszer sem mondta ki, miről szól, de ugyanolyan egyértelmű volt, mint a kép maga, ami a kiállításra velem tartó lány szerint egyébként tökéletesen kifejező. Bár én nem tudom, mit keres Jerry egy női orgazmus közepén, de hát nem is éltem még át ilyesmit.

A kiállítás április 12-ig tekinthető meg itt.

· 1 trackback
süti beállítások módosítása