English

Egy nap a városban

Látványparkolás

Magyarósi Csaba 2011 február 14.
Címkék: közlekedés

A múlt héten két parkoló autót is lefotóztam, önkívületi állapotban. Nem volt mögötte tudatos megfontolás, egyszerűen csak előkaptam a mobilomat, és lenyomtam az exponálógombot, aztán otthon megnézve őket jutott eszembe, hogy kiposztolom mindkettőt a blogra.

Az első autó a Petőfi Sándor utcában állt, a Mercedes SL 1954-1963-ig gyártott generációja egyszerűen olyan meghaladhatatlanul gyönyörű műtárgy, hogy egy felelős városvezetés helyében kitiltanék minden más típust a belvárosból. Álljon csupa ilyen a Kiskörúton belül, alanyi jogon:

A másik kocsit ugyanaz a cég készítette, csak negyven évvel később: a képen látható Smart a Király utcában azért tetszett meg, mert remekül bizonyította a kisautós belvárosi közlekedés előnyeit. Mondjuk azt tisztán látszik, hogy marketingparkolásról volt itt szó, mert a Smart remekül elfért volna hosszában is, de ezzel együtt is feltűnő jelenség volt az autó, amire gondolom a tanácstalan közterületisek nemsokkal később bilincset raktak, vagy csak a levegőbe repítették az egészet:

süti beállítások módosítása