English

Egy nap a városban

Olcsó ebéd menő helyen: Manga Cowboy

Magyarósi Csaba 2011 január 24.
Címkék: ebédmenü

A Manga Cowboy fura hely. Kicsit olyan, mint a Penge technodiszkója, ahol éjfélig békésen táncolnak a fiatalok, aztán amikor tizenkettőt üt az óra, bezárják az ajtókat, a társaság egyik fele meg felfalja a társaság másik felét.

Elmondom, mire gondolok: ez az étterem meglehetősen extrém. Extrém a laza, beszólogatós kommunikációjában ("Fogadjunk, hogy nem mered megkóstolni a csípős csirkeszárnyakat!), az étlapjában, koncepciójában, meg minőségében is: gyorskaját adnak, na de milyet? Elmondom: kiválót, a hamburgertesztünk második helyezettje a Manga lett, sőt, ha klasszikus és nem gourmet burgert keresünk, a Ráday utcai étteremben adják a legjobban a városban.

Na de mi történik a hellyel délidőben? Hát kispolgárivá válik! Levedli minden fiatalos attitűdjét és olyan menüt ad, amilyenre a húszas-harmincas évek Budapestjén és nem egy Manga Cowboy nevű helyen számítana az ember. Rántott hús, rakott káposzta, túrós csusza, ilyesmi.

A menü mindig két fogásból áll, rajtunk múlik, hogy mit kérünk: levest és főételt vagy főételt és desszertet. Sőt, főfogást is választhatunk, egyszerre kétfélét kínál az étterem, az egyikkel 790 forint, a másikkal 990 a menü: barátságos. A pohár víz ingyen jár.

Most már csak az a kérdés, milyen minőséget kapunk? Tisztességest. A Manga déli menüjében nem, vagy csak elvétve fogunk virtuóz megoldásokkal találkozni, de az egyszerű étel többnyire korrekt, friss alapanyagokból áll össze, méghozzá a lehetőségekhez képest ötletesen. Mondok egy példát: előfordul, hogy olaj helyett vajban sütik a rántott húst, amitől máris sokkal vállalhatóbb a fogás, mint a legtöbb étteremben.

Legutolsó látogatásomkor hagymalevest adtak

Sűrű, erős fogás bőségesen adagolt pirított zsemlekockával, meg erős hagymakészlettel, aminek kicsit olyan az íze, mintha egy pizzáról szedték volna le. Tartalmas, finom levesről van szó, ami a spéci tányéroknak hála nem lehet óriási adag (azért nem is olyan kicsi, mint a kép alapján tűnik), mégis elégedettek lehetünk vele.

Másodiknak párizsi szeletet hoztak krumplipürével:

A hús annyira nem győzött meg, kellemes volt, bár nekem kissé sótlan, de a bunda és a sütés ügyesen sikerült, a szelet nem volt sem száraz, sem túl nyers. A krumpli viszont remek volt, manapság már alig találkozni valódi, és nem porból készült burgonyapürével, persze lehet, hogy ez is valami instant kaja, viszont akkor eldobhatjuk a valódi krumplit, mert ez tökéletesen helyettesíti.

A menüm összességében a két fogással és a vízzel 990 forintba került, amivel az olcsóbb versenyzők közé tartozik a Manga. Nekem a hasonló árú Menza azért jobban bejött, ott nagyobb, ötletesebb adagokat adnak, de más városrészről beszélünk, és ha valaki a kilencedik kerület belvárosi részén jár, nem csalódhat nagyot, ha a Manga Cowboyban fogyasztja el az ebédet.

Ha érdekelnek a színvonalas ebédelőhelyek, vagy csak szeretnéd megtudni, hogy mit érdemes megnézni Budapesten, hova érdemes ellátogatni, csatlakozz a facebookos csoportunkhoz, ahonnan az Egy nap a városban minden fontos írásáról értesülsz.

süti beállítások módosítása