English

Egy nap a városban

Budapesten nem valami olcsó a szálloda

Magyarósi Csaba 2010 december 14.
Címkék: hotel

Van egy rakás jó hotel a fővárosban, amikben azonban én nem alszom. Itt a lakásom, itt élek, de néhány szállodát elnézve komolyan bánom, hogy sosem leszek turista a városban, sosem leszek benne vendég. A Gresham például ilyen: a Condé Nast Traveler 2005-ben és 2006-ban is beválasztotta a világ legjobbjai közé, és még 2009-ben is a száz legjobb szálloda közé sorolták, az egész régióból egyedüliként, sem Prágában, sem Bécsben nincs hasonlóan jó hotel. 

Na de: mennyibe kerül nálunk egy éjszaka? A Grashamben például baromi drága, annyira, hogy valószínűleg sosem fizetnék be egy körre, hiszen 230 és 3200 euró, azaz 65 ezer és 900 ezer forint között mozog egyetlen szoba ára. Ez azonban nem az átlagos minőség, ez a csúcskategória.

Ugyanakkor a Hotel.info felmérése szerint Budapest többi hotele sem a legolcsóbb a világon: az átlagos szobaár 72 euró (20 ezer forint) körül mozog, ehhez képest Bukarest és Prága is mögöttünk van. Bécs mondjuk nincs.

Itt a lista kivonata, nincs rajta minden város, de a három legdrágább, meg az érdekes szomszédok rákerültek. Jó mulatást.

süti beállítások módosítása