English

Egy nap a városban

A legjobb hamburger nyomában: Meat Point

szucsadam 2010 október 07.
Címkék: hamburger

Sokan ajánlottátok, így ismét a Westend felé vettük az irányt. A plázában sorakozó ételbárok hada végén találtuk meg a Meat Point és/vagy Hummus Point elnevezésű helyet, ami nyitott konyhájával elsőre ígéretesnek tűnt. Nagy adag húsok sültek grillrácson, és többen is türelmesen várakoztak, hogy megkapják az adagjukat.

Mi egy óriás sajtburgert kértünk, ezután a konyha mellett álldogáltunk, és néztük, ahogy barnára sülnek a vacsoránk alapanyagai.

Az adag valóban hatalmas, a húsz centi átmérőjű zsemlébe egy hasonló méretű, friss húspogácsát pakoltak, grillezett paradicsommal, hagymával és nyers salátalevéllel egészítve ki. A sajt három darab lapka formájában került ráolvasztásra. A krumpli viszont pocsék volt.

A hússal nem lett volna baj, viszont túl laposra sikerült, és valószínűleg a grillrácsra ragadt régebbi maradványok miatt a külseje kesernyés ízt vett fel, ami mindenképpen levonást ér, ötből három pont.

A zsemle nem volt túl finom, még édesnek sem mondanám, egyáltalán nem volt íze. Ötből két pont.

Saját szósz helyett a három alaptrutymót küldték a húsra, ötből egy pont. A zöldséget nem vitték túlzásba, viszont tetszett, hogy grillezték azokat is, ötből három pont.

A mérettel nem lehet probléma, ötből öt, az ár sem volt vészes, 1490-et fizettem a menüért, az alapburger 990 forint önmagában, 1350 forint menüben. Az ár tehát ötből négy pont.

Összesen 30-ból 18 pont. Egy erős középmezőnyt képvisel a burger.

süti beállítások módosítása