English

Egy nap a városban

A legjobb hamburger nyomában: T.G.I. Friday

Magyarósi Csaba 2010 október 05.
Címkék: hamburger

Rendhagyó a mai posztunk a hamburgersorozatban abból a szempontból, hogy nem egy kis kézműves éttermet tettünk próbára, hanem a franchise-rendszerben működő, amerikai gyökerekkel rendelkező T.G.I. Friday-t. Több étterem is van a városban, mi a Westendben találhatót szúrtuk ki, itt rendeltünk meg a hamburgerünket.

A légkör hibátlanul amerikai, pontosabban kaliforniai, egyedül ott éltem át azt a bárgyú kedvességet, amit a budapesti étteremben, és amitől pár óra után a falra tudnék mászni. Az eladók mindenhol boldogok, mosolyognak, arról érdeklődnek, hogy hogy vagyunk, és biztosítanak minket arról, hogy csodálatos az élet, akár róluk, akár rólunk legyen szó. Ez a póz engem Kaliforniában is zavart, mert nem volt mögötte őszinteség, sem belátás, de a cinikus Európában, és azon belül az extracinikus Budapesten a túlzott kedvesség nemcsak idegesítő, de tájidegen is.

Miután a keresztnevén bemutatkozó alkalmazott a helyünkre kísért, és küldte a keresztnevén emlegetett kollégáját, hogy az túláradó szeretettel felvegye a ledarált marhára vonatkozó rendelésünket, már csak húsz percet kellett várni a 2650 forintos, tehát nagyon drága barbecue burgerre.

Ebben grillezett hús van olvasztott sajttal, saját BBQ szósszal és cajun fűszeres hagymakarikákkal. Az adag hatalmas, rosszullétig lehet enni belőle (nekem ez konkrétan sikerült is), és az ízekkel sincsenek gondok, a T.G.I. Friday burgere tehát a jobbak közül való.

A fogyasztó igényeire sütött húst (én mediumra kértem) ügyesen grillezték, ami, ha nem is ér olyan magasságokba, mint például a Manga Cowboy húsa, egyértelműen legalább négypontos darab. A zsemlét jól sütik, kicsit felpumpált buciról beszélünk, de egyértelmű a négypontos kategóriáról. A zöldségekkel már több baj van, ezeket fogyasztva vált egyértelművé, hogy franchise-rendszerben működő étteremről van szó, mert a paradicsom és a saláta körülbelül olyan volt, mint a Burger Kingben. Két pont.

Az adagra nem lehet panasz, ez bizony egy ötpontos burger, van törekvés némi saját szószra is, amire két pontot tudok adni, de sajnos az ár szintén megáll két pontnál, mert háromezer forinthoz közeledve azért már villog a pofátlanságriasztó.

Összességben 19 pont jár a 30-ból, az árnál sajnos elvérzett az egyébként jó burgeres. 

Ha tudni akarod, hol vannak a legjobb budapesti hamburgeresek, vagy hogy mit érdemes felkeresni, milyen programra érdemes elmenni a városban ahhoz, hogy jobban szeresd Budapestet, csatlakozz a facebookos csoporthoz, ahonnan minden új írásról értesülsz!

süti beállítások módosítása