English

Egy nap a városban

A legjobb hamburger nyomában: Mega hamburger

Magyarósi Csaba 2010 október 04.
Címkék: hamburger

Ezt a sorozatot nem lehet épp bőrrel megúszni, eddig ügyesen egyensúlyoztam a jobb minőségű helyek közt, de most baráti tanácsra Ádám után én is becsúsztam az alkonyzónába.


View Mega hamburger in a larger map

A Magic Burger - Fanni - Mega hamburger aranyháromszög talán ha két hektárt fed le, de óriási különbségek vannak a helyek közt. Előbbi egy minőségi burgert készítő, ajánlható hely, a Fanni most már bizonyítottan csak részegen hazafele tántorogva ajánlható, míg a Mega hamburgernél a legjobb szándékkal próbálnak valami színvonalasat létrehozni, csak nincs meg a képesség, vagy a kellő akarat hozzá.

"Okvetlenül ki kell próbálnod" - mondta több kollégám is, és mindannyian a szerb burgert ajánlották, én meg gyenge módon engedtem a nyomásnak. A kipróbált étel ugyan nem volt ehetetlen, sőt, nem is egy mezőnyben játszik a vele szemben található Fannival, de azért nincs sok keresnivalója ebben a sorozatban. Például, mert fagyasztott hússal dolgozik, vagy mert nem a legjobbak az alapanyagok, pedig lehetne akár jó hely is a Mega hamburgerből. Az értékelésben elmondom azt is, hogy min kell javítani.

Az ötből egy pontos húson például: ezt a minőséget árulják kilónként ezer forintért a bevásárlóközpontokban, a vékony, papírízű húson az sem javít sokat, hogy rögtön hármat kaptam belőle. A zöldségekkel szintén baj van: nagy a választék, ami tök jó, csak a reggel óta szabadon lélegző hozzávalók délután kettőre már korántsem frissek, így csak két pontot tudok adni.

A zsemle viszont jó, nem is zsemle ez, mégis érdemes megtartani, mert egyáltalán nem reménytelen eset, jár is neki a négy pont. A szósz sem pokoli, ugyan izomból megy a ketchup-mustár-majonéz-kombó, de ha kérsz, csípős fűszervajat és ajvárt is adnak mellé, ami azért mindenképp kitörési pont a megszokott maszatból. Két pont.

A méret megfelel, lehet ennél többet is enni, de négy pontot azért tudok neki adni, ahogy a 790 forintos ár sem túlzás a három húsos burgerért. Jár a négy pont.

Összesen 17 pontot kap a Mega hamburger, ami korántsem reménytelen hely, de amíg nem tudnak frissebb hozzávalókat és rendes húst adni, addig mindenkinek inkább az alig kétszáz méterre található Magic Burgert ajánlom.

Ha tudni akarod, hol vannak a legjobb budapesti hamburgeresek, vagy hogy mit érdemes felkeresni, milyen programra érdemes elmenni a városban ahhoz, hogy jobban szeresd Budapestet, csatlakozz a facebookos csoporthoz, ahonnan minden új írásról értesülsz!

· 1 trackback
süti beállítások módosítása