English

Egy nap a városban

Elmosta az eső a koncertet

szucsadam 2010 augusztus 28.
Címkék: koncert győr

Tegnap írtam a Facebookos oldalunkon, hogy Al Di Meola koncertre készülök Győrben, az idei Bornapok keretében a világhírű művészt hívták meg. Természetesen a helyi autógyár támogatásával.

Sajnos a 8-ra kiírt koncertből nem lett semmi, ugyanis öt óra körül iszonyú méretű fekete felhők foglalták el a város egét, és megállás nélkül öntözték a fejeket. Ettől ugyan még lehetett volna koncert, de az emberek láthatóan nem a kellő lelkesedéssel álltak a dologhoz. Magyarán szólva egy teremtett lelket alig láttam.

A Széchenyi térre átnézve kábé kétszer ennyi embert láttunk, főleg a borászatok standjai körül, szóval a kihalt város hangulata folytonos volt minden helyszínen.

Al Di Meola biztosan játszott már életében tíz embernek, de azért egy nagyszínpadról letekintve látni ezt az embertömeget ez egy kicsit ciki.

Én azonban nem értem a győrieket. Az esőben is várakozó tíz ember biztosan tudta, kiről van szó, ha Budapesten hirdették volna meg az egyébként tök ingyenes koncertet, szerintem ezer ember tuti ott ázott volna, mert hát feltalálták már az esernyőt, sőt esőkabát is van. Így úgy tűnt, mintha a városnak lövése sem lenne, ki ő.

A szervezőknek is egyes, mert láthatták már napokkal ezelőtt különféle meteorológiai forrásokból, hogy ez lesz a hétvégén, mégsem intézték el, hogy a színházban, a Richter-teremben vagy a sportcsarnokban lépjenek fel a művészek, és még fel tudok sorolni pár fedett helyszínt, amik nyilván kongnak az ürességtől.

Ma hétkor újra nekifutunk, meglátjuk, elül-e az eső, és sikerül-e ezúttal megpendíteni a húrokat.

süti beállítások módosítása