English

Egy nap a városban

A legjobb budapesti fagyi nyomában: Auguszt

Magyarósi Csaba 2010 augusztus 13.
Címkék: fagyi

Vannak olyan helyek Budapesten, amik főleg a múltjukból élnek. Még mindig elfogadható minőséget adnak, de valójában kevesebbet kapunk, mint amire számítunk, az elvárhatónál többért. Én ide sorolom a Gerbeaud-t, a Gundelt és sokan az Augusztot is.

A hely 1870 óta várja vendégeit, a régi dinasztia öt generáción átívelő családi cukrászata még mindig a jobbak közé tartozik. Én már csak azért is kedvelem, mert megvan a kontinuitás (ezzel el is értünk az első állításhoz), egyesek szerint azonban az Auguszt nem hozza az elvárt minőséget.

A fagyijukat mindenesetre pontosan leírja ezt a kritika: semmit sem vethetünk a szemére, ha csak azt nem, hogy nincs benne plusz, nincs benne semmi sajátos. Nehogy bárki félreértsen, az Auguszt tökéletesen hozza a régi fagylaltokkal szemben támasztott elvárásokat, ráadásul nincs kellemetlen utóíz, de nem ad hozzá semmit a fagylaltok nagy egyetemes koordináta-rendszeréhez.

Nagy meglepetések itt nem érik az embert, bár egy 140 éves cukrászattól nem is lehet elvárni az ilyesmit, szóval aki biztosra akar menni, nyugodtan válassza az Augusztot.  


View Larger Map

Ha tudni akarod, hol vannak a legjobb budapesti fagyizók, vagy hogy mit érdemes felkeresni, milyen programra érdemes elmenni a városban ahhoz, hogy jobban szeress itt élni, csatlakozz a facebookos csoporthoz, ahonnan minden új írásról értesülsz!

süti beállítások módosítása