English

Egy nap a városban

A legjobb budapesti fagyi nyomában: Juhász cuki

Magyarósi Csaba 2010 augusztus 12.
Címkék: budapest fagyi

Vannak olyan területek, amik bár zsúfoltak, a turisták és a városlakók által is gyakran látogatottak, még sincs a környékükön egyetlen hagyományos, régi vágású jó cukrászda sem. Vagy ha mégis, akkor az nem a fagylaltról híres. A Ráday utca Kálvin felöli oldala pontosan ilyen, éppen ezért már annak is lehet örülni, ha valaki bár hagyományok nélküli, de tisztességes házifagyit készít.

A Juhász cuki megfelel ezeknek az elvárásoknak. Saját recept alapján készítik helyben az édességet, és talán jót is tesz a helynek, hogy nincs múltja. Én legalábbis ritkán találkozom olyan játékos, kísérletező csokoládéval, mint amilyenre a Juhásznál akadtam.

Van benne minden, amitől egy tisztességes fagyikritikus agyvérzést kapna, citrom, valamilyen diószármazék, a kompozíció talán a Szamba csokoládéra emlékeztet itt-ott, a nyári hőségben mégis nagyon jól esett ez a könnyített, finomított, vicces kompozíió. Talán az alapanyagok minőségén van még mit javítani, de alapvetően jó konzisztenciájú, kicsit meglepő, finom fagyikat kap az a kétségbeesett látogató a környéken, aki már nem is hitt abban, hogy rendes nyalni valót talál a Kálvin közelében. 


View Larger Map

Ha tudni akarod, hol vannak a legjobb budapesti fagyizók, vagy hogy mit érdemes felkeresni, milyen programra érdemes elmenni a városban ahhoz, hogy jobban szeress itt élni, csatlakozz a facebookos csoporthoz, ahonnan minden új írásról értesülsz!

süti beállítások módosítása