English

Egy nap a városban

A legjobb budapesti fagyi nyomában: Daubner

Magyarósi Csaba 2010 augusztus 10.
Címkék: budapest fagyi

Aligha van olyan cukrászda Budapesten, amit többen ismernének, népszerűségére jellemző, hogy vidéki útjaim során is rendszeresen előfordul, hogy a házigazdák a Daubnerből hozott tortával próbálnak egy nagyot ütni még a pompásra sikerült menüsor végén. Ehhez képest szinte meglepő, hogy a hely tényleg jó: finomak a süteményeik, de én elsősorban a pogácsáikba vagyok szerelmes, azokból bármennyit meg tudnék enni.

Ilyen előzmények után elvileg csak egy okból bukhat meg, mint fagyizó: rendkívül kellemetlen környéken van, és amíg egy péksüteményt minden további nélkül haza lehet vinni, addig a fagylaltot kénytelenek vagyunk a forgalmas Szépvölgyi út szomszédságában elfogyasztani.

Az élet igazolja a papírformát, mert a Daubnerben valóban kiválóak a fagylaltok. Nagy a választék, a szokásos fogásokon kívül van mákos, somlói galuskás és rizses fagyi is, de a megszokott falatok is kiválóak. A tiramisuban például van piskóta is, méghozzá se nem fagyott, se nem ázott, tökéletes konzisztenciájú falatok ezek, de ugyanez a helyzet a gyümölcsökkel, vagy a fekete erdőben található csokoládédarabokkal.

A falatok magyar szokás szerint talán kissé túlságosan édesek, így a Daubner minősége sem éri el az átlagos toszkán fagyizók szintjét, a hazai piacon viszont mindenképp a jobbak közé tartozik a Szépvölgyi úton található cukrászda, ami igazán terjeszkedhetne a belváros felé is.


View Larger Map

Ha tudni akarod, hol vannak a legjobb budapesti fagyizók, vagy hogy mit érdemes felkeresni, milyen programra érdemes elmenni a városban ahhoz, hogy jobban szeress itt élni, csatlakozz a facebookos csoporthoz, ahonnan minden új írásról értesülsz!

süti beállítások módosítása