English

Egy nap a városban

Hogyan legyünk sikeresek a webkettőn?

simon mondja 2010 július 02.
Címkék: social media

Találtam egy egész jó összefoglalót az Open Forumon arról, hogy miként érdemes részt venni a közösségi médiában, meg hogy hogyan harapjunk ki egy jó nagy falatot magunknak onnan. 

Lássuk be, ez cél: vagy százezren ordibálunk a webkettes térben Magyarországon, esélyünk sincs arra, hogy bárki meghallja a hangunkat, ha nem vagyunk rátermettek, ha tartjuk be az alapvető szabályokat, és persze ha nem próbálunk különféle gerillaakciók segítségével eljutni a közösségig. Az első és az utolsó menüpontba most nem mennék bele, az alapvető szabályok ismertetésében viszont tudok segíteni. Igaz, most csak azzal, hogy befordítom az Open Forum tíz pontjának legfontosabb állításait, és hozzáfűzöm azokhoz a saját véleményemet.

Szóval:

1: Legyél hiteles, olyan dolgokról írj, amikről tényleg van némi fogalmad, amire érdemes lesz odafigyelni

2: Szánj rá időt, ez egy huszonnégy órás meló, és biztos mindig van más tennivaló, a közösséget viszont első helyre kell rakni. Ha kész van, jöhet a többi.

3: Légy állandó: nem jó, ha egy nap öt posztot írsz, aztán három hétig semmi, mert nem fog kialakulni az olvasóközönséged. Próbálj egyenletes tempót tartani.

4: Mesélj sztorikat, mindig jól jön egy szuper történet, ha épp semmi aktuális nem jut az eszedbe. Még jobb, ha valami aktuálistól jut eszedbe egy sztori.

5: Tervezz, tudd, hogy mit akarsz elérni féléves, egyéves távlatban, és próbálj meg a céloknak megfelelően cselekedni.

6: Fogadd el a kritikát. Oké, sokszor csak egyszerű fröcsögésről van szó, de megesik, hogy a kommentelő tényleg jobbító szándékkal fogalmaz meg egy kritikát.

7: Figyelj, tudd, hogy mit terjesztenek rólad és az oldaladról, hogy ennek megfelelően tudj cselekedni.

8: Hozz létre szabályokat, mert egy ekkora potenciális közösséget kordában tartani alapelvek nélkül lehetetlen.

9: Légy mobil, jó, ha van nálad egy olyan eszköz, amivel folyton birizgálhatod a tartalmadat.

10: Élvezd! Ez a legfontosabb állítás, különben szart sem ér az egész.
 

süti beállítások módosítása