English

Egy nap a városban

Boldog csirke sokáig fejlesztett panírban - Crunchy

szucsadam 2020 január 23.
Címkék: gasztro streetfood

Az USA-ban töretlenül népszerű a fried chicken, amiből nekünk csak a KFC jutott, meg a zsarus-kábszeres filmekben a gettós kosárpályán kézzel evős tévésképernyős látvány - ez a vonal sosem lett nagyon népszerű Európában. Vannak persze jó helyek, emlékszem, amikor Csabával Párizsban is meglátogattunk…

Tovább olvasom

A jövő kocsmájában jártam, de tényleg, ilyen lesz - Schrödinger macskája

szucsadam 2020 január 22.

Amikor a jövő kocsmájáról beszélek, nem valami futurisztikus izé jár a fejemben. A jövő kocsmája a fejemben energiatakarékos, tehát sötét. A piák baromi drágák, mert már csak a tisztességesen elkészített piákat lehet eladni, valamint a távolról érkező, egzotikus piák utaztatási költsége különadóval…

Tovább olvasom

Hivatalosan is gőzgombóc-őrület van Budapesten, a kínálat nagyon szűk

szucsadam 2020 január 21.
Címkék: gasztro

Lehet, hogy lemaradtál róla, de a helyzet az, hogy kitört a gőzgombóc-láz. Nem tudni, hogy a síelős szezonnak köszönhető-e, hogy a hütték csemegéjét kívánja a budai-pesti nép, mindenesetre ez az igazság. Kevés hely árul gőzgombócot, én konkrétan kettőről tudok. Az egyik az Édesmindegy, ahol a…

Tovább olvasom

Tényleg őserdőt építettek egy belvárosi udvarban - Twentysix

szucsadam 2020 január 17.
Címkék: gasztro városkép

A pesti belső udvaros bérházak alternatív felhasználása nem idegen a várostól. A romkocsma-kultusz kitermelte már a színházteremmé avanzsált udvarokat, de erdőt is láttam már kinőni így: a Grandio Hostel udvarán valóban a földből nőttek ki a csemeték, de dzsungel helyett ott inkább csak olyan…

Tovább olvasom

Hihetetlen minőségű ebéd a lakótelep árnyékában - AUM

szucsadam 2020 január 14.

Az Árpád híd egyik oldala sem híres arról, hogy elkényeztetne minket gasztronómiájával. A budai oldalon még a Kéhli vendéglő (jézusom, most látom, hogy nem írtam még róla, na ezt bepótolom) századfordulós bája és megingathatatlanul szinten tartott “jó vendéglős” minősége még mindig zarándokhellyé…

Tovább olvasom