English

Egy nap a városban

Lehet SOK a kakaó egy kakaós csigában? (nehogy elvigyétek előlem!)

szucsadam 2019 október 11.

Vannak dolgok, amiket be köll tiltani.

Amióta a Wekerle telepes Másik bolt elindította saját pékségét, azóta sorra elégíti ki a niche igényeket. Az első volt

a kenyér, amiért hajlandóak sokat fizetni az igényes vendégek, akik nem annyira szeretik a kovász ízét.

Teljesen egybeforrt a kovász savanyás íze a jó minőségű kenyérrel, így fel sem tűnt nekünk, hogy ennek nem kellene feltétlenül így lennie. Egész addig, amíg Fábi ki nem jött a fehér kenyerével, amiben ugyanolyan vadkovász dolgozik, csak kevesebb, és egy naposan kezd igazán jó lenni. A frissesség eltolása sem volt igény eddig.

Most meg kijöttek a kovászos kakaós csigával. A célcsoport: akik nem szeretik a vajtól csöpögő leveles tésztát (nehéz megérteni, de van ilyen ember, ismerek is egyet), de ennének jót. Olyat, amiből meg lehet enni kettő-hármat, akkor sem leszünk vajjal telítve. A kovászos tészta ugyanis szárazabb, jellegtelenebb, átadja a helyet annak, amit nehéz nem észrevenni:

dsc09186.JPG

dsc09187.JPG

dsc09190.JPG

Igen? Túltolták? Nem tudom. Nehéz ezek után bármilyen kakaós csigára úgy ránézni, mint amiből NEM spórolták ki a kakaót. Ez kérem szépen folyt, bugborékolt, kitört. A jó minőségű kakaó íze és illata betölt mindent. Ha autóban nyitod ki a zacskót, megismered, milyen lenne a csokiparfüm.

Túl jó. Kérem, tiltsák be.

Egyébként szerencsére csak szerdánként kapható, "laza rendszerességgel", ahogy Fábi tartja.

dsc08150_1_1.JPG

(És aki megszámolja, láthatja, hogy ez már vagy a harmadik posztom négy év alatt a boltról, és szerintem nem is az utolsó. Az első cikkemben úgy írtam a helyről, mint a boltok őséről, azóta kávézó is, a kávézók őse is lett. Bemegyek, nem ismerek odabent senkit, jön Fábi, mond valamit úgy, hogy egyértelműen mindenkihez szól, aki a kávézóban van, megy a nevetés, egymásnak átszólás, poénkodás. Aki ott ül: törzsvendég. Hihetetlen.)

A Másik Bolt
Cím: 1192 Budapest  Kós Károly tér 13.

süti beállítások módosítása