English

Egy nap a városban

A Város Hőse kicsit meghal, de aztán újjászületik (mint minden rendes Hős)

Magyarósi Csaba 2019 május 14.
Címkék: város hőse

Szóval több mint négy éve, hogy kitaláltam és elindítottam a Város Hőse jótékonysági projektet, amit azóta is igyekeztünk kézben tartani és üzemeltetni Ádámmal és aminek a célja a kezdetek óta ugyanaz: a segítségetekkel pénzt juttatni az éhező gyermekekhez úgy, hogy közben ti, a támogatók kedvezménnyel tudjatok fogyasztani számos budapesti étteremben.

varos_hose_pres_beelden3_1.jpg

Ez volt az alapötlet és nagyban is ezt csináltuk meg, csak miközben végig szerelmesek voltunk a koncepcióba, a háttérben folyamatosan küzdöttünk a nehézségekkel:

  • a Gyermekétkeztetési Alapítvány regisztrációs felülete szinte egy percig sem működött jól, folyton kidobta a regisztrált támogatókat
  • a Gyermekétkeztetési Alapítvány fizetési rendszere is komoly terhet rótt a projektre, állandó volt a rendszer hibájából fakadó támogatóvesztés
  • a partneréttermek a legjobb szándékunk ellenére sem tudtak sokszor arról, hogy ők partnerek (ez van, ha hetente új alkalmazottakat kell felvenned)
  • Mindezeken túl volt egy rakás, nagyívű elképzelésünk, amik közül egyet sem tudtunk megvalósítani, mert a napi szintű problémák megoldásával voltunk és vagyunk elfoglalva.

Szóval döntést hoztunk: a jelenlegi formájában lelőjük a Város Hősét, mert az semmilyen szempontból nem működőképes. A projekt teljes kezelését átveszem most saját hatáskörbe és egy rakás tehetséges ember segítségével elkészítünk mindent, hogy a dolog működjön: új appot, új regisztrációs és új fizetési rendszert, így nem külső cégekre és szolgáltatásokra leszünk bízva, ha valami elromlik (aztán soha meg nem javul). Ez egyébként bonyolultabb, mint elsőre látszik, mert rengeteg felületet és funkciót kell leprogramozni, plusz a jelek szerint még egy alapítványt is létre kell hozni, hogy a fizetési rendszer működőképes legyen, ha ezzel kapcsolatban valakinek van tapasztalata, kérem jelezze, jó ügyet szolgálna.

A reményeim szerint ősszel visszatér az új alapokra helyezett, jobban működő Város Hőse, amivel sokkal több rászorulónak fogunk majd tudni segíteni, de már nem az Egy nap a városban blogon, hanem valahol a Youtube csatornámon.

Köszönöm azoknak, akik eddig Hősök voltak, több ezer gyermeknek juttattunk el közös erőfeszítéssel élelmiszert, és aki jelenleg is támogató, annak is jó helyre megy a pénze, mert továbbra is a Gyermekétkeztetési Alapítványhoz fut be az összeg, akik élelmiszert vásárolnak belőle gyerekeknek.

De ha kész a 2.0-s rendszer, jelentkezem és közösen megmutatjuk, milyen sokat tudunk tenni a közösségünkért, ha minden működőképes és olajozottan működik.

Még egyszer köszönöm, és a Város Hőse visszatér!

süti beállítások módosítása