English

Egy nap a városban

Remek halas ételbár a város szélén - Shrimpy Food Bar

szucsadam 2019 február 01.
Címkék: gasztro hal

Ha a Kálvin-téren elkezdünk sétálni az Üllői úton, és megállás nélkül gyalogolunk, akkor mintegy két és fél óra után meg is érkezünk az Üllői út 507. számhoz. 11 kilométerre kerültünk tehát a központtól, és egész úton mindössze egy figyelemre méltó kajás hely mellett mentünk el, a 214-es szám alatti Leonidasz gyrosozó személyében.

Az Üllői út nem egy gasztrobirodalom, de a gyöngyszemeit ezek szerint a 200-as szám felett gyűjti.

A Shrimpy foodtruck-ként indult, aztán nyitották ezt a helyet 2017-ben. A koncepció nagyjából az volt, hogy frissen, fagyasztás nélkül beszállított tengeri halakat kínáljanak 2-3 ezer forintos áron. Azt gondolhatnánk, hogy ez lehetetlen vállalkozás ezen a helyen, de meglepetésre köszönik szépen, jól elvannak.

Pörögnek rendesen ebédidőben, főleg a telefonos megrendelések miatt.

Specialitásuk állítólag a garnéla volt a food truck-okon, és most is elég sok ételben ott figyelnek a rákocskák. Én is kaptam a thai kókusztejes levesembe, főételnek pedig mahi-mahi halat kértem édesburgonyával és kapros brokkolikrémmel.

És basszus frissebb volt a cucc, mint amit sokszor tengerpart mellett kaptam. Budapesten, az Üllői út 507. szám alatt, mondom tisztelettel.

img_0733.JPG

A makréla húsos, roppanós, mégis lágy, a leves ízletes. A mahi-mahi hal nem veszélytelen a szakemberek szerint, a halászás helyétől is függ, milyen anyagok halmozódtak fel benne, illetve nem ajánlanak túl sokat fogyasztani belőle. A hal húsa egyébként állagban egy szaftosabb csirkemellre hasonlít, a rágásnál erőteljesebben tartja magában a nedveket, az íze kellemes, semleges. A brokkolikrémet kihagyhatták volna, nemhogy nem adott hozzá az élményhez, de kicsit el is vett belőle.

img_0735.JPG

img_0739.JPG

A választék széles: négyféle levest és ugyanennyi előételt kínálnak az állandó étlapon, lehet különféle tésztákat kérni, főételnek pedig az olyan sztárhalak is szerepelnek, mint a lazac, tonhal, tőkehal. De nem ijednek meg a sült hekktől sem. Specialitásuk még a halburger, amit feketére színezett buciban adnak, ezt most nem kóstoltam, mert a “mindenáron csináljunk mindenből hamburgert” irány annyira nem vonz.

 

Különleges fogásokat és vacsorákat is meghirdetnek a facebookos oldalukon, most például homárral és garnélával töltött ravioli az új fogás, és komplett homárvacsorát kínálnak, utóbbiból már a nyolcadikat tartják, láthatóan nagy sikerrel. Az ilyenek miatt is köszönhetik, hogy annak ellenére is elautóznak hozzájuk akár Budáról, hogy már majdnem a reptérig ki kell utazni értük.

 

Az ebédem végül 5000 forint volt.

Shrimpy Street Food Bar & Truck
Cím: 1182 Budapest Üllői út 507

süti beállítások módosítása