English

Egy nap a városban

Kávézó és bisztró eddig nem látott szerelemgyereke az Andrássyn - Flow

szucsadam 2018 szeptember 17.

Ma már felmérni is óriási munka lenne, hány minőségi, speciality, újhullámos kávézó nyílt a fővárosban, ahol jó gépeken, jó darálóval jó kávét készítenek, és a kapuccsínót hírből sem ismerik. Annyira nagy a verseny, hogy egy-egy egység már különálló szolgáltatásokat, tevékenységet is kínál az italok mellé, hogy kitűnjenek a tömegből. Korábban már írtam egy összeállítást a multifunkciós kávézókról, most pedig folytatom a sort egy sorozatban, mert több pozitív élményben volt részem ezen a területen.

Láttunk már példákat arra, hogy egy kávézó ételeket is kínál. A "coffee & bistro" műfaj öreg motorosa mondjuk a Két Szerecsen, itt van egy szűk étlap, ebédmenü, miközben a belső dizájn valahol félúton van egy sima bisztró és egy sima kávézó között. Találkoztunk olyannal is, ahol a belső tér inkább elhúzott a kávéház felé, miközben a funkciók meg már inkább az étterem felé mozdultak, ilyen mondjuk a Börze.

És akkor van a Flow. Aminek a belső tere egyértelműen egy speciality kávézót idéz, kopott falakkal, kongó sarkokkal, táblákkal, plakátokkal, miközben meg ott van egy külön menü, délre és estére.

És nem is akármilyen konyha nyitott itt.

Minőségi vegán bisztrót tisztelhetünk a Flow-ban, és bárki, aki ilyenre vetemedik ma Budapesten, rögtön a TOP 5-ben találja magát, annyira kevés a jelentkező.

Mondom: minőségi. Vegán van már elég sok, és a számuk egyre nő.

Egy 1650-es ebédmenüben is szuper állagok és ízek - bár nekem egy kicsit progresszív volt a fűszerezés és a tálálás, kiszámított rusztikussággal, de ezt is meg kell csak szokni -, viszont hatalmas elismerés, hogy hús, tej és tojás nélkül ilyen jó kaját adnak. Egyáltalán nem evidens út ez, rengeteg kísérletezés, ki nem taposott utak, és a végén mégiscsak ez a helyzet: 2000 forint alatti főételek. Nem lehet - nem érdemes? - egyelőre többet kérni itthon, de ez változni fog a jövőben.

Hatalmas a belső tér, rengeteg hely van itt, egy egész vegán futballszakosztály képes itt egyszerre enni-inni. Különleges kávékat is tesznek a darálóba, kezdőknek inkább egy jó kis filteres kávét javaslok, nagyon kellemes erősség és ízek, ráadásul fél óráig lehet kortyolgatni a kávét. Izmos élményre vágyók kérjenek presszót, én erre a kérésemre valamiért dupla presszót kaptam, amit ráadásul ristretto erősségűnek éreztem, annyira vastag volt a cucc.

Nagyon jó hely. Tök mellékes, hogy vegán a konyha, a hely sem veri nagy dobra, és ez szimpatikus. Mindenkinek érdemes ennie, innia itt, táplálkozási szokásoktól függetlenül, mert jót kap a tányérjára.

Flow Specialty Coffee Bar & Bistro
Cím: 1062 Budapest Andrássy út 66.

Nemrég jött a sajtóközlemény, hogy egy Black Food Festival nevű rendezvény is lesz itt, ahol csupa tökfekete ételt kóstolhatunk, ez is meglehetőséen progresszív.

süti beállítások módosítása