English

Egy nap a városban

Jártatok már a Római-part pesti kiadásánál? - Kabin

szucsadam 2018 július 11.
Címkék: gasztro duna

Ha épp a Római part déli részére állunk, és átnézünk a túloldalra, a Népsziget északi részére látunk rá. Ez az Újpesti vasúti híd magassága, amit ha követünk a pesti oldal irányába, a következő szárazföldi részen meglepő jelenségbe bukkanunk:

dsc00908.JPG

A híd tövében a szemköztivel megegyező életérzés fogad. A víz közvetlen elérése, mezítláb a homokban séta, kutyák, hol kényelmes, hol mérsékelten kényelmes vízparti kiülők, mérhetetlen lassúság és nyugalom. Amit a “lassulj be” mozgalmak szeretnének ráerőltetni a belvárosi részekre, az itt automatikusan és magától létrejön. Mindenki olyan laza, mint egy Snoop Dogg koncert leghátsó sora. Csak épp nincsenek olyan sokan.

Nincsenek kivetítők, nem megy a vébé. A madárcsicsergést csak némi ózdi hip-hop szakítja meg, ami a hangfalakból mérsékelt hangerővel megy (este már picit ráerősítenek a hangerőgombra), ezt hallgatva, valamint a vasúti híd, az óbudai FŐTÁV-kémény és az egykori Gázgyár épületeire látva, előtérben pár graffitivel van az egésznek némi gettós bája is.

dsc00916.JPG

Persze ha a vízre koncentrálunk, és az ott zajló eseményekre, az megint inkább hasonlít egy klasszikusabb értelemben vett idillre.

dsc00910.JPG

A kínálat felmutat minőséget is. Hatféle sör, köztük a kézműves First, a borok között Dúzsi, Feind és Eszterbauer, pezsgőből a Hungaria a csúcs. Egész kellemesen el lehet tehát iszogatni itt.

A konyha pedig nem egy lángosda: itt kérem szakácsköpenyben dolgozik a kolléga, kesztűvel nyúl hozzá az alapanyagokhoz, grillez húsokat, sajtot, készít hamburgert, tortilla chipset. A gomolya grillezve eléggé kellemes (1800 Ft), lehet kérni vegaburgerbe vagy salátával. A saláta sajnos nem túl erős, még úgy sem, hogy egyébként tele van aszalt vörösáfonyával - ejha, spórolásról nincs szó -, a dresszingnek használt balzsamecet elrontotta a dolgot. A szárazba forduló pita sem győzött meg, de a sajt miatt mégis érdemes volt. Lehet itt még javulni azért, a Római jobb helyeit idézi.

dsc00926.JPG

dsc00929.JPG

Látszik, hogy inkább a minden-komform irányra ugrottak rá, van náluk rizstej, a desszertek liszt- és cukormentesek (xilit), a poharak pedig nagyon szimpatikus módon visszaválthatóak. Vastagabb műanyagból készültek, 250 forintos letét ellenében viheted el, amit visszaadnak. De olyan jól néznek ki, hogy meggondolandó a hazavitelük is.

dsc00924.JPG

Előnye a túloldalhoz képest, hogy nyugat felé néz, így a naplementét is lehet élvezni.

Kabin
Cím: Népsziget, Budapest. A szigetre az északi oldalon be lehet hajtani autóval, délen gyaloghíd, addig kell menni, amíg meg nem látjátok a zöld színű vasúti hidat, ott parkoljatok le. Vnanak kecskék és tyúkok is a szomszédban, a gyerekek szeretni fogják.

süti beállítások módosítása