English

Egy nap a városban

Virsli és barackvilágrekord a Fény utcai piacon

simon mondja 2017 augusztus 04.
Címkék: hirdetés gasztro

Szóval amikor meghívtak minket a Fény utcai piacról, akkor nem okozott különösebb nehézséget igent mondani, mert erről a helyről írtunk már bőven saját elhatározásunkból is. Például mert itt lehet kapni a város egyik legjobb túróját, már akartam forgatni is egyszer a “Nagy Túróbevásárlásról”, csak a túrós csapat kizárólag pénteken árul, nekem meg még nem sikerült pont pénteken eljutnom a Fény utcára, de tervbe van véve.

Lényeg, hogy ez egy jó hely, ahová Ádámmal mindketten be szoktunk ugrani, ha a közelben járunk, mert elég masszív kínálat van mindenféle dolgokból és bőven akad különlegesség is a piacon.

Ha valaki nem lenne képben: ez ott van a Moszkva (Széll Kálmán) tér közelében, a Mammut mögött, szóval elég frekventált helyen, mégis sok ponton hozza a vidéki piacon hangulatát, főleg a földszinten, ahol sokszor őstermelők kínálják, ami megtermett a kertben. A piac széleinél aztán elkezd prósodni a helyzet, sőt rögtön a bejáratnál olyan virágbolt van, hogy az már dzsungel:

dsc08146.jpg

Odabent aztán spéci háztáji méz jön meg rengetek zöldséges. És ezeknek elég jól megy, Buda a jelek szerint erősen fókuszált zöldségileg, mert ezek előtt állt mindig a leghosszabb sor.

Én megvakban nem vagyok erős, de a piac igen, mert van egy bolt, ahol mindenféle magot árulnak, mandulát, kesudiót, brazil diót, fenyőmagot, pekándiót, földimogyorót, ha és csak ne spórold ki a pisztáciát! Ugyanitt mindenféle aszalt gyümölcs.

dsc08158.JPG

Van barackos, de ott annyi a barack, hogy a világon nincs összesen ennyi barack:

dsc08160.JPG

És vannak ilyen mini-Culinarisok is, amikben az olajbogyóktól a spéci alapanyagokon és fűszereken át a sajtokig megtaláltok mindent (mondjuk erről a helyről eddig nem is tudtam):

dsc08165.JPG

dsc08166.JPG

dsc08167.JPG

Végre a Fény utcai piac is elkezdett feljönni halban, alföldi eddig is volt halászlébe, de most volt fogas, nyelvhal, tintahal, lazac és minden egyéb:

dsc08170.JPG

dsc08171.JPG

De hagyományos húsban is nagyon sokat fejlődött az elmúlt években a hely, akár előre pácolt alapanyagokat keresel, akár belföldi vagy külföldi szalámikat, vannak nagyon jó minőségű érlelt húsok és van egy olyan bolt, ahol nagyobb virslikínálat van, mint azt az ember agyilag képes lenne felfogni.

Disclaimer: a Fény utcai piac a blog hirdetője

süti beállítások módosítása