English

Egy nap a városban

Erzsébet tér: Megint sikerült jól leélni egy milliárdokból felújított területet

Magyarósi Csaba 2017 július 07.

Majdnem pont három éve írtam cikket arról, hogy sikerült két és félmilliárd forintól felújítani azt az Erzsébet teret, ami egyébként jelenlegi formájában 2006-ban készült el.

Nagyon kerestem akkor a változást, de nem találtam semmit azon kívül, hogy sikerült kicserélni azt, amit leéltünk nyolc év alatt. Vagyis nem mi éltük le, hanem azok az elcseszett és jellemzően iszonyú gagyi fesztiválok, amiket az önkormányzat folyton odaszervezett a térre. Ezek hatására a fű kipusztult, minden egy kicsit romosabb, koszosabb lett, hogy aztán néhány hónappal és milliárddal később sikerüljön egy az egyben előállítani a 2006-os állapotot.

Akkor azt próbáltam kitalálni, hogy volt-e értelme ebben a formában beleölni a lóvét, és kábé erre jutottam a cikk végén:

Ha ugyanúgy összeroskad alattunk, mint az előző verzió, semmit sem ér a munka. Ha kibírja, hogy emberek lépkednek rajta, hogy időnként odaülünk, iszunk, talán még futunk is rajta, akkor volt értelme dolgozni. Ehhez persze az is kell, hogy legyen, aki vigyáz rá, és hogy a tér tényleg tér legyen, ne egy véget nem érő búcsú, céllövöldével meg a többi, ide nem illő borzalommal.

Na, akkor nézzük meg, hogy az önkormányzat mennyire jól gazdálkodott a a három éve befektetett két és félmilliárd forintunkkal:

Szeretném nagyon szépen megköszönni az összes érintettnek, hogy ilyen odaadó lelkesedéssel és szeretettel óvták  a pénzünket, amit felhasználtak a tér felújítására. Alig várom, hogy egy-két éven belül újra felújítsák az, hogy megint szebb fű rohadjon a fesztiválok alatt!

süti beállítások módosítása