English

Egy nap a városban

Ebédeltél már bankfiókban?

szucsadam 2017 május 29.
Címkék: gasztro bank hirdető

Hirdetőnk a MagNet Bank, aminek mindig örülünk, hiszen a bank társadalmi és közösségi szerepvállalása miatt egyébként is közel áll az Egy nap a városban blog szellemiségéhez. Most megint megkönnyítették a dolgunkat, hiszen olyat gurítottak egy a budai szohóban, hogy még a kávézós bankfiókjuk ötlete is eltörpül.

Elképzelem, hogy egy bankfiókban ebédelek. Kipakolom a fonott kosárból a lábast, kihajtogatom a szalvétát, amit a térdemre terítek. Leveszem a fedőt, előveszem a hosszú nyelű kanalamat, szakajtok egy darabot a kenyérből. Még friss, a morzsa szanaszét röppen a földre a kényelmetlen székem körül. Picit a szomszédom lábára is hullik, ő neheztelve néz rám ezért. Ezzel egyidőben hajol a fülemhez a biztonsági őr, aki közli, hogy egy percen belül el kellene hagynom a fiókot, különben kihajít.

Mindez ebben az új budai bankfiókban úgy megy, hogy amíg vársz, megkínálnak egy ebéddel, leülsz az asztalhoz, és elfogyasztod. Ugyanennél az asztalnál odaül melléd a bank alkalmazottja, és a laptopján intézitek az ügyeket. Ha maradt még egy falatod, nyugodtan befejezheted. A kávé is fő már, nemsokára azt is kihozzák.

Teli szájjal vehetsz fel hitelt!

A MagNet most már harmadszor változtatja meg azt, amit a bankfiókokról tudtunk. Először a Parlament közelében nyitottak egy kávézó-fiókot, aztán Székesfehérváron egy közösségi irodát, ami egyébként szintén ott dolgozik néhány banki ügyélkapcsolati munkatárs. Most pedig még tovább mennek: komplett reggelit vagy ebédet is felszolgálnak nekünk, akkor is, ha egyébként nem vagyunk MagNet-ügyfelek, és nem akarunk banki ügyeket intézni. A bejáratnál megkérdezik, hogy csak az étel, vagy a bank miatt is jöttünk, ha utóbbi, nem fog senki háborgatni semmivel.

A konyhát pedig nem kisebb név viszi, mint a Házikó csapata, tudjátok, akik a cateringes szolgáltatásuk mellett nemrég a Dembinszky utcában nyitottak egy farmbisztrót. Különleges képességük az, hogy minden termék esetében, minden alapanyagról pontosan tudják, honnan jött, és néhány egzotikus kivételtől eltekintve mindegyiket jelölik is egy hatalmas Magyarország-térképen. Évek alatt megkeresték a leginkább megbízható termelőket, akikkel tudnak tartani egy bizonyos minőséget, ezekből készítenek alapételeket, levest, szendvicsen, quiche-t, túrókrémet, ilyesmiket. 

Még az ételedben lévő sóról is tudod, pontosan honnan van.

170515_vil1_0064_a.jpg

Mivel a Házikósok MagNet-ügyfelek, és az átláthatóságról alkotott felfogásuk közel van a számlavezetési díj és a nyereség egy résznek elköltését az ügyfelekre bízó bankéhoz, együtt nyitották az új helyet. Nagyon jó érzékkel egyébként: a Bartók Béla út karrierje meredeken emelkedik felfelé, épp néhány hete kezdtünk bele a környék alaposabb feltérképezésébe. Nemsokára írok egy összefoglaló anyagot az “bulvárd” jobb kajás helyeiről is, a listámhoz pedig ezennel felírtam a MagNet legújabb bankfiókját.

Ja, és a kávé: kétféle blendjük van, és az olcsóbb fajta a Has Bean. Ezzel azt hiszem, el is mondtam az alapanyag minőségével szemben támasztott igényeket a helyen.

Szóval menjetek, mert érdemes, attól függetlenül, hogy a bankkal van-e bármilyen kapcsolatotok. Ha meg megtetszik nektek ez a nyitottság, és a civil szféra támogatása, meg a társadalmi szerepvállalás egy bank részéről, akkor dumáljatok egyet erről az ügyintézővel.

süti beállítások módosítása