English

Egy nap a városban

Rendőri kísérettel tekertem a Nagykörúton - V4-WestEnd Tekerem

szucsadam 2017 április 15.

Először is mindenkitől elnézést, aki éppen a Szent István körúton haladt szerdán délelőtt 11 körül, ekkor zajlott a V4-WestEnd Tekerem napok sajtótájékoztatója, amihez a résztvevők biciklin érkeztek, a rendőrök pedig ehhez biztosították a terepet. Én is köztük voltam.

teker1.jpg

Hadd mutassam meg rögtön, hogy miért szerettem bele az alattam guruló e-bike-ba. Nulláról huszonöt kilométer per órára öt másodperc alatt gyorsul, a Margit-hídon felfelé menetben. De ha lekapcsolod az akksis rásegítést, akkor is iszonyú könnyű tekerni.

A V4-es bicikliverseny, vagyis a visegrádi négyek közös kerékpárverseny-sorozata nem először kerül megrendezésre, ezúttal Magyarország kapta a főszervezői szerepet. A verseny magyar szakasza egy 176,3 kilométeres, szintkülönbségekkel erősen tarkított táv lesz Budapesttől, a WestEnd mellől egészen a Pannonhalmi Főapátságig. A verseny besorolása, noha támogatásban nyilván nem szenved hiányt, és a versenyzőket nagyon jól ellátja, mégis alsó kategóriás marad, és ez szándékos: így minden magyar kerékpár-versenyző megmérettetheti magát. Ráadásul pontokat gyűjthetnek itt az év végén megrendezésre kerülő norvégiai világbajnokságra.

Bodrogi László díszvendége lesz a versenynek, ő is teker majd. Aki nem ismerné: ő volt az egyedüli magyar, aki a Tour de France-on a dobodón állhatott, vagyis Magyarország legnagyobb kerékpárosáról beszélünk. 

Szóval nem, ez nem egy bárki által letudható verseny (nem tudom, vállalkozna-e valaki szívesen erre a 100 és 400 méteres tengerszint feletti magasságban váltakozó 176 kilométeres szösszenetre), de az április 22-i startra, sőt még április 23-ra is várják a mezei bicikliseket, akár kerékpárral, akár anélkül.

dsc02708.JPG

Mondjuk aki bicajjal jön jövő szombaton 10:30-ra, annak a WestEnd ajándék reggelit, a Starbucks pedig kávét biztosít. Délben elrajtolnak a versenyzők. Délután az Eiffel téren és a WestEnd melletti területen biciklis börze, bicikli aukció, triál bemutatók lesznek, illetve városi Kéktúrát is szerveznek. Ezek nyolc kilométeres biciklis túraútvonalak Budapesten, pecséteket kell gyűjteni öt állomáson, nyereményeket sorsolnak ki. Green day páros koncert jegyért lehet egy szobabiciklin is tekerni: aki pontosan kitekeri a 95,8 métert, megnyeri a jegyeket. Biciklis turmix is lesz, magunk darálhatjuk le a gyümölcsöt itallá, ha elég kemény a combizmunk.

Szóval igazi kerékpárünnep lesz jövő szombaton, délelőttől délutánig, aki érdeklődik a bicajok iránt, annak egy csomó érdekesség lesz, amire a gyereket is érdemes lesz elvinni. Na jó, aki annyira érdeklődik a kerékpárok iránt, annak maga a deles rajt is egy nagy élmény, látva a profikat.

Aki meg még annyira érdeklődik a kerékpár iránt, az a versenyzők között áll rajthoz, szóval neki sok újat nem mondtam.

Itt olvashattok részleteket a V4-WestEnd Tekerem napokról. A rendezvény az Egy nap a városban hirdetője.

süti beállítások módosítása