English

Egy nap a városban

Mi az? Másfél tonna és benne van negyven tubus ragasztó!

Hirdető 2017 április 06.
Címkék: reklám

Amikor felhívott minket a Henkel azzal, hogy van egy szuper új ragasztójuk és remek lenne, ha írnánk róla, akkor elég furán néztünk Ádámra, aztán visszakérdeztünk, hogy hogymiii?

Igen, mert a ragasztó azért nem tartozik az Egy nap a városban blog legszűkebb tematikái közé, még akkor sem ha ez nem egyszerűen ragasztó, hanem A ragasztó, az Egy ragasztó mind fölött, és tényleg, még a neve is az, hogy 1 for All, mert ezzel bekensz akármit, például egy sast, és a falhoz vágod, hát odaragad, tehát ragadozó madár (Nagy Lajos: Képtelen természetrajz).

Szóval itt van ez a ragasztó, ami mindent mindennel összeragaszt, de én akkor sem láttam benne a gasztronómiai forradalmat, vagy a kulturális kikapcsolódást, vagy bármi hasonlót, de akkor kiderült, hogy nagyon is benne van, ugyanis bevontak egy magyar szobrászt is a teljes portfólió hazai bevezetésébe, aki addig ragasztott, amíg ki nem jött egy műalkotás belőle.

Nyilván olyan szobrászt kerestek, aki egy csomó anyaggal dolgozott már, hiszen a cél itt is az volt, hogy minden össze legyen ragasztva mindennel, így futottak bele Mangliár Lászlóba és a Technika Műhelyre, hiszen ők már csináltak mindenféle nagy dolgot, installációt, köztéri izét például a Szigetre is, és hát most sem aprózták el a dolgot:

Aminek egyébként a készítését is meg lehetett nézni a Technika Műhely stúdióban:

Mangliár elmesélte, hogy elég izgalmas feladatot kapott: olyan installációt kellett készítenie, ami nehézkes, impresszív, tömör, ami kifejezi a ragasztó erejét, miközben légies, hogy olyan hatást keltsen, mintha 1 for All lebegtetni is tudna tárgyakat. Ennek lett az eredménye ez az ipari hatású, indusztriális installáció, ami összesen több mint 1,5 tonna és aminek az elkészítéséhez kb. 40 tubus ragasztót használt fel Mangliár.

A meló egyébként kábé egy hónapig tartott a tervezéstől a végső összerakásig és az alkotás szabad légkörben zajlott, a Henkel nem nagyon szólt bele Mangliár víziójába.

A fenti szobor egyébként ma estig megnézhető a Bálnában, én láttam, ma délelőtt már igazoltan ott volt. 

A ragasztót Pattex One for All néven találjátok meg barkácsáruházakban és a festék-vegyi üzletekben.

süti beállítások módosítása