English

Egy nap a városban

Avalon: fényesre suvickolt szálloda a Bükkben

Magyarósi Csaba 2017 március 04.
Címkék: szórakozás hotel

Eredetileg nem is akartam írni erről a helyről, szóval előre szólok, hogy fotóban elég gyenge lesz az anyag: kizárólag a kajákról készültek saját képek, mert azokról mindig, a többi honlapos, fényesre photoshopolt. Csak miután hazaértünk, kezdtünk el beszélgetni Dórával arról, hogy mégis miért éreztük ilyen jól magunkat, miután megjártunk már közösen nagyon sok hotelt, olyanokat is, amik elvileg feljebb vannak pozicionálva, mint az Avalon, mégis emlékezetesebb volt ez az élmény.

screen_shot_2017-03-03_at_18_03_44.png

Nyilván egyrészt ott van maga a hotelség: mostanában már mindenhová Airbnb-vel utazunk, főleg mert sokkal jobb móka a belvárosban egy magánlakásban megszállni, ahol a folyosón helyiekkel találkozol, ahol rá vagy kényszerítve, hogy a helyiekkel vásárolj be egy boltban, a helyiek életét éld, mint elidegenítve egy szállodában.

De a hoteleknek megvan az az előnyük, hogy jó esetben elég tespedned, és mindent odahoznak eléd, mint egy luxusetetőben, ahol neked csak a szádat kell nyitogatnod.

És az Avalon ezt olyan jól tudja, mint kevés más hely. Nemcsak Magyarországon, hanem általában.

A hotel egyébként Miskolctapolcán van, a Bükk szélén, de annyira a szélén, hogy mindenhonnan a Bükköt látod. Közel a barlangfürdő, de Miskolc belvárosa is csak 15 perc.

Szóval a Bükkben vagyunk és a hely egy egész komplexum: a Hell energiaital húzta fel, állítólag lokálpatriotizmusból, legalábbis akármelyik alkalmazottal beszéltünk, elérzékenyülve mesélte, hogy milyen szép, hogy a cég ezt a hotelt nem Ausztriában építette fel, hanem itt, ahol azért jóval kisebb a fizetőképes kereslet, amit bizonyít, hogy az Avalon finoman szólva sem volt tele.

Pedig oka lenne rá: ilyen összeszedett, jól karbantartott, átgondolt elvek mentén üzemeltetett szállodával elég kevéssel lehet találkozni. Egyrészt van minden: tök szép, minőségi anyagokból felhúzott szobák, ugyanez a minőség egyébként visszaköszön mindenen. Nem a legolcsóbb csempéket, járólapokat, bútorokat használták, iszonyú pénzt toltak bele a projektbe.

10069402.jpg

10069403.jpg

A wellness nagy, tele van szaunákkal, pezsgőfürdőkkel, van fűtött vizes kültéri medence, van plusz egy szauna hatalmas üvegablakkal a Bükkre, játszóház Xbox-szal, edzőterem, gokartpálya, hatalmas kültéri játszóvár, masszázsszoba páros masszázs opcióval, privát pezsgőfürdővel, mellé gyümölcstállal és proseccóval.

És minden teljesen szokatlan minőségben jelenik meg. Ott van az étterem: a hotelekben általában vacak kaja van, a hazai négycsillagosok iszonyú megúszást játszanak. Itt viszont elképesztő választék van reggel, de nemcsak a választék a jó, hanem a minőség is. Az étlapról rendelhető ételek meg egészen kiválóak délben és este, annyira, hogy utolsó vacsorára már simán ki mertem rendelni a kagylót, pedig az ilyesmi általában kész életveszély ilyen messze a tengertől.

A gokartpálya Európa egyik legnagyobb épített elektromos gokartpályája és nagyon lehet hasítani a kis dögökkel, amikben még hangmodulátor is van, hogy ne zavarjon az elektromos motor hangtalan surrogása: tök jó a V8-as élmény. A páros masszázs meg tényleg az a minőség volt, hogy csak csorgó nyállal néztünk, megszólalni sem tudtunk nagyon.

avalon-hell-kart.jpg

És a legjobb a körítés: hogy minden alkalmazott kedves, mosolyog, nem érzed azt, hogy elfordulsz és voodoo-babát kezdenek el döfködni. És hogy mindenki teszi a dolgát: Magyarországon tök általános, hogy felépítenek valamit, aztán hagyják elrohadni. Ez lényegében része a sztorinak. De itt egész nap takarítottak, tisztítottak és nemcsak a szobákban: az összes, eleve tiszta üvegfelületet, burkolati elemet, mindent egész nap suvickolnak. Előbb tűnik el a szálloda a súrlódástól, mint hogy koszos legyen.

Tegyük hozzá, a hotel egyáltalán nem olcsó, az Avalon konkrétan olyan drága, hogy Ausztriában sem lenne sokkal soványabb a számla. A szobák 40-50 ezerbe kerülnek, egy vacsora két főre simán egy húszas, szóval ide nem esik csak úgy be az ember, erre alaposan rákészül, erre alkalom kell. Viszont ilyen alkalmi helyeknél is gyakran előfordul, hogy az ember odamegy és aztán csalódik, mert az egész csomag csak a prospektusban néz ki jól. Na hát ez nem.

süti beállítások módosítása