English

Egy nap a városban

Döntsd el te, melyik hatalmas festmény kerüljön fel a budapesti tűzfalra!

simon mondja 2016 szeptember 15.
Címkék: hirdetés

A budapesti falfestmények evolúcióját végigkísértük, írtunk is egy rakás cikket nektek a különböző helyszíneken felbukkanó óriási képekről: ezek azért fantasztikusak, mert többnyire tűzfalakra, lerobbant épületekre festik fel őket és a legtöbb közülük nagyon ötletes, szóval nemcsak egyszerűen eltüntetnek egy problémát, de valami kimondottan menő kerül a probléma helyére.

Korábban Tamási Rebeka vendégszerzőnk készített is nektek egy cikket a legmenőbb csapatok munkáiból.

A Színes Város munkáinak galériáját itt találjátok:

A Neopaint festményeiről a galéria itt van:

Sőt, még egy térképet is összeraktunk nektek annak idején arról, hogy merre találjátok a képeket:

 

Ezeket a festményeket mindig megszponzorálta valaki, hiszen rengeteg költséggel jár a hektoliternyi festék A támogatók közt volt a a Royal Vodka is, a cégnek köszönhetően a Színes Várossal közösen a Boráros téren és a Petőfi-híd pesti oldalán is megújult már egy egy-egy felület (írta Farkas András képei):

ab1d9833.jpg

c37a0027.jpg

Az együttműködés itt nem ért véget, most ugyanis egy Kazinczy utcánál található tűzfalnak esik neki a csapat a cég szponzorálásával.

És a jó hír az, hogy a három lehetséges verzió közül ti választhatjátok ki, hogy melyiket fogadják el végül, szóval, durva, de igaz: most nagyon is beleszólhattok abba, hogy milyen irányba változzon a városkép. És mivel egy nagy falról van szó, elég nagy változást tudtok elérni egyetlen kattintással.

Tehát a három pályamű:

Alkotó: Benkő Kati

szines_varos-_kati-_kazi_nczy_e_s_nyelvu_ji_ta_s.jpeg

A hivatalos leírás:

Katit az utcanév ihlette meg, Kazinczy Ferencre utalva a nyelvújításhoz köthető szavak jelennek meg a képen játékos tipográfiával. A fej sziluettjével összefonódva alkotnak egységet, szimbolizálva a gondolat teremtő erejét. A szavak/betűk egybefolynak, vagy éppen elhatárolódnak egymástól, ugyanakkor egységes látványként alkotnak összefüggő felületet a fej motívumával, mint kiinduló ponttal. A szavakhoz helyenként ikonok, kisebb grafikák társulnak. Például az alkony szónál geometrikus formákkal jelenik meg a naplemente. Leegyszerűsített, tiszta formavilág jellemzi, a visszafogott színátmenetek egybekapcsolják az elemeket.

Alkotó: Fat Heat

A hivatalos leírás:

Az oroszlán a bátorság, a büszkeség, a hatalom jelképe. Csúcsragadozóként a vadonban nincs természetes ellensége, csak az ember. A festményen egy elejtett vadállat trófeája látható. A falon az állatok királyának immáron kitömött képmása néz vissza ránk, aki elvesztette természetes közegében jellemző gyönyörű tulajdonságait, egy ember alkotta szobában.

A festményen nem is annyira az oroszlán, inkább vadászának emberi tulajdonságai köszönnek vissza. Arcán a hatalom és a rémület esetlen kombinációja látható. Röntgenszemünkkel átlátunk a falon, megjelenik a kimerevített pillanat és lehull a királyi palást.

A festményen az oroszlán aránytalanul kicsi csontvázán, félre dőlt koronáján keresztül érzékeljük korunk "kiskirályinak" törékeny, kicsinyes nagyravágyását, és emberi esendőségét.

Alkotó: Egyed Gábor

szines_varos-egyed_gabor_mika_hangulat_3.jpeg

A hivatalos leírás:

A tervezésnél arra fokuszáltam, hogy mit jelent nekem a kerület. A kerület, ahol zajlik az élet és mindig felfedezésre csábít, ahol összefolyik a jelen és a múlt, ahol a titkok és a misztikum láthatatlan ködbe burkolja az utcákat (pl Teozófiai Társulat). Itt mesélnek a házak, a kapuk, a kávézók, romkocsmák, éttermek, klubbok, amik új történetekkel töltik meg a teret. A kerület amiben jó elveszni, ahol megszűnik az idő és új dimenziók nyílnak meg előttünk, ha kellőképpen nyitottak vagyunk.

A Színes város és a Royal vodka együttműködése tehát tovább folytatódik és az augusztusi két átadás után most itt a legújabb forduló: válaszd ki a kedvenced, szavazz, mert a közönségszavazatotok alapján szeptember végén meg is kezdődik a tűzfal festése!

Szóval szavazásra fel, változtasd meg a városképet!

Disclaimer: a Royal Vodka az Egy nap a városban blog partnere.

süti beállítások módosítása