English

Egy nap a városban

Egymilliót adott az éhes gyerekeknek Budapest legmenőbb kínai séfje

Magyarósi Csaba 2016 június 28.

Wangról többször írtunk már, mert olyan jó kínai ételeket készít, hogy ha egyszer beszabadulsz hozzá, elkezdesz enni és nem tudod abbahagyni. Az ő felbukkanása jó tíz évvel ezelőtt azért volt fontos pillanat Budapesten, mert a legtöbben csak az olcsó kínai büfékből ismerik a kínai kaját, amik se nem jók, sem nem autentikusak így sokaknál a kínai étel a hitvány vacak szinonimája lett. Pedig egy hihetetlenül izgalmas, alapos, mély konyháról beszélünk, tele fantasztikus fogásokkal, amik évszázadok, évezredek alatt nyerték el mai formájukat. És ezt a formát Wangnál kiválóan megismerheted.

Wang azonban nemcsak remek séf, de nagyvonalú adakozó is, aki azonnal csatlakozott az éhező gyerekeket támogató projekthez, a Város Hőséhez, amikor megkerestük, így az éttermében minden támogató tag tíz százalékos kedvezménnyel tud fogyasztani.

_rew0826.jpg

De Wang mester nem állt meg itt: amikor indult a projekt, egyből jelezte, hogy szeretne a legmagasabb, 7,5 ezer forintos havi díjjal beszállni klubtagként is (így már kedvezménnyel fogyaszthat a saját éttermében), és nemrég kiderült, hogy egy még nagylelkűbb gesztussal is támogatta a projektet: adott egymilliót a Város Hőse éhező gyermekeinek, amit mint rendesen, a Gyermekétkeztetési alapítvány juttatott el élelmiszer formájában a rászorulóknak.

Wang egyébként a nyereményét adta át a gyerekeknek: még tavaly indult A milliomos szakács című TV2-s főzőműsorban, amiben egyebek között Széll Tamás zsűrizte az ismert séfek fogásait, a nyolcadik epizódot meg szép alaposan megnyerte Wang, és a dicsőség mellett egymillió forintot is bezsebelt. Az örömködés benne is van a műsorban, azt viszont már ügyesen kivágta a TV2, amikor Wang felajánlotta a nyereményét az éhező gyerekeknek. Én sem tudtam róla, amíg a Gyermekétkeztetési Alapítvány nem jelezte, hogy érkezett egy nagyobb összeg a számlára, és el nem kezdtünk nyomozni, hogy honnan.

varos_hose_logo_for_house.png

A TV2-től vagy egy hónapja próbálom elkérni a kivágott részt, de a jelek szerint ott most fontosabb dolgok is vannak ennél, meg éhező gyerekek azt hiszem, hivatalosan nincsenek is, úgyhogy az őket támogató Wangról készült képsorokat nyilván nem szívesen mutatják meg.

De attól még tény: Wang behozta az éttermét a Város Hőse projektbe, egyúttal klubtag is lett, aztán rögtön felajánlotta az egymilliós nyereményét is, amiből nagyon sok kisgyerek tud jól lakni, kevés magyar születésű vállalkozó szokott ennyire nagyvonalú lenni.

Amúgy te Város Hőse tag vagy már? Ha nem, nézd meg, miről szól ez az egész!

süti beállítások módosítása