English

Egy nap a városban

Csillagszóróvá változik a Gellért-hegy

szucsadam 2016 június 07.
Címkék: városkép flashmob

Egy jópofa flashmobra bukkantunk. Na jó, nem a mi érdemünk: a szervező, aki régi követője és kommentelője is az oldalainknak, írt nekünk. A helyzet ugyanis az, hogy

2016. június 23-án este csillagszóróvá változtatja a Gellért-hegyet.

gellert-hegy-anim-nagy.gif

Ezt írja:

Budapest szíve a Gellért-hegy. Ha este felnézel rá a rakpartról, sokszor láthatod a rengeteg vakuvillanást, ahogy a turisták a várost fényképezik a Citadella tövéből. Innen jött az ötlet, hogy világítsuk ki az egész hegyet egy kis időre!

Ha van kedved, gyere fel a hegyre, hozd a fényképeződ, és kattints egy képet a rakpart felé! Ha nincs géped, vagy inkább a túloldalról vennél részt, gyere ki a Duna pesti partjára, és nézd, ahogy pár percig úgy világít a hegy, mint egy csillagszóró!

A programhoz nincs különösebb eligazítás. A Gellért-hegyre kell felmenni 20:45-re valamelyik gyalogúton, lehetőleg egy tisztes távolságba a többi fényképezőgépes/okostelefonos villogatótól, és tíz percig mehet a mindentbele.

Ha inkább az eredményt néznéd meg élőben, akkor mondjuk a Bálna terasza ideális vagy az Erzsébet híd és a Petőfi híd között bárhol a pesti oldalon.

süti beállítások módosítása