English

Egy nap a városban

Flippermúzeum: el sem tudod képzelni, milyen jó szórakozást hagytál ki, ha még nem voltál!

Magyarósi Csaba 2016 május 11.

Volt néhány hónappal ezelőtt itt egy posztom, ami egészen érdekes helyzetet szült: akkor épp a Gozsdu udvarban felépített játékterem ellen keltem ki, amiből úgy tűnhetett, hogy az ilyesmi szórakozásokat Heidegger-könyvek mögül fikázó bölcsész vagyok, pedig nálam többet senki sem Mortal Kombatozott, és gyerekkoromban minden pénzemet játéktermi gépekre költöttem (tegyük hozzá, heti 3-4 játéknál többet eleve nem engedett meg a keretem, tehát ezzel nem mondtam olyan nagyot). Szóval extrém módon nem a játéktermekkel úgy általában, hanem annak az egynek az elhelyezkedésével volt gondom, bár tegyük hozzá #2, azóta már toltunk ott néhány autóversenyt Ádámmal és nagyon jól mulattunk, de ez természetes, ettől függetlenül az eredeti cikkben vázolt kifogásaim egy része továbbra is áll (mert azoknak eleve semmi közük nem volt a mókafaktorhoz, sem ahhoz, hogy általában tényleg jóság, hogy van egy ilyen).

Nadekéremszépen!

A Flippermúzeum!

Az nem új. Évek óta megy. De akkora csoda, hogy az alapítókat fel kéne terjeszteni valami érdemrendre, mert olyan fantasztikus kis barlangot hoztak létre, amihez hasonló a világon is kevés van, nemhogy itthon.

És kívülről nincs semmi hivalkodás, ami rombolná az utcaképet, simán elsétálsz mellette, ha nem vigyázol, és ez az a diszkréció, ami hiányzik nekem a minden oldalról nyitott másik helyről. De ha egyszer belépsz, hagyj fel minden reménnyel, mert odabent akkora szórakozás vár, amekkorára biztos nem voltál felkészülve!

dsc01158_1280.jpg

Vicces elem a történetben, hogy konkrétan két saroknyira van tőlem, írtunk a nyitásáról, arról, amikor az állami szervek megpróbálták ellehetetleníteni, eddig mégsem sikerült megnéznem, de néhány hétvégével ezelőtt lementünk Gézával és a gyerekekkel (a félreértések elkerülése végett, az ő gyerekével meg az én gyerekemmel, nem közösökkel) és olyan fergetegesen jól szórakoztunk, hogy egy holtbiztos újabb elemmel bővültek a valamilyen interferencia folytán unalmasnak ígérkező hétvégék.

dsc01112_1280.jpg

dsc01117_1280.jpg

dsc01118_1280.jpg

A belépő diákoknak és nyugdíjasoknak 1250 forint, felnőtteknek 2500 forint, amit egyszer kifizetsz és onnantól kezdve vagy száz játékgéppel játszhatsz ingyen, amíg csak akarsz.

Pontosítok: legalább 130 játékgép van, amiket a világ minden pontjáról sikerült összegyűjteni, ennek megfelelően van, amelyik eredetileg francia frankkal, van, amelyik német márkával és van, amelyik holland guldennal működött, vannak ősi favázas flipperek, van egy játékosra szabott gép és van egy rakás újabb, mindenféle filmes ihletettségű cucc.

dsc01133_1280.jpg

dsc01135_1280.jpg

dsc01136_1280.jpg

És a szabadság, az, hogy a kereted számolgatása nélkül váltogathatsz a gépek között, egyszer flipperezve, másszor a terminatoros videójátékban gépágyúzva, mindenkit felvillanyoz, kisgyerekek és nagymamák korzóznak izgatottan a hardcore game-erek között, amitől olyan családias lesz a hangulat, hogy hasonlóra szombat délutáni matiné előadásokon sincs példa.

dsc01119_1280.jpg

dsc01141_1280.jpg

Ez a legjobb az egészben: a fesztelenség, meg az önfeledt játék, meg hogy ha senkivel sem beszélsz, akkor is úgy érezd fél óra után, hogy részese lettél valamilyen baráti társaságnak.

És stabilan kiderült, hogy gyerekekkel is élvezhető a program, kétséges volt, hogy a lányom mit szól majd hozzá, mert alapvetően eddig sikerült távol tartani az ilyen jellegű játékoktól és inkább legózik, babázik meg festeget, de 23 másodperc tétova nézelődés után már remekül szórakozott, húzta magával a kis dobogóját, amit direkt a gyerekek miatt készítettek be több méretben, és fél óra múlva már lelkesen püfölte a gépeket egy-egy elengedett golyó után.

dsc01146_1280.jpg

Szóval a Flippermúzeum simán kötelező egyéni, baráti vagy családi program, ahol tök jutányosan szórakozhatsz kulturált körülmények közt lényegében akármeddig.

Flippermúzeum
1137 Budapest, Radnóti Miklós utca 18.
Sze-P: 16-24
Szo: 14-24
V: 10-22

süti beállítások módosítása