English

Egy nap a városban

Menő budapesti lakások: hihetetlen panoráma a budai luxusból

Magyarósi Csaba 2016 március 18.
Címkék: lakásbemutató

Elég nagy a szórás a Menő budapesti lakás-sorozatban, mert mutattunk már be nagypolgári hajlamú palotákat, de volt itt már olyan kégli is, amit történetesen egy rötyiből alakítottak ki. Nem vagyunk válogatósak na, az egyetlen közös pont ezekben, hogy mindegyik tele van ötlettel, izgalmas koncepciókkal, mindegyik menő, csak más módon.

Nadehátkéremszépen:

_dsc0816_1280.jpg

Ez a budai lakás nem úgy menő, hogy jaj, de ügyesen sikerült hatástalanítani az ilyen-olyan építészeti aknákat, mint a félszuterén, vagy az alkovként funkcionáló nappali, ez a ház minden elemében menő, menőségre teremtették, eleve predesztinálva volt a menőségre és a tulajdonosai odafigyeltek arra, hogy még egy kis turbo boostot is nyomjanak az eleve zseniális adottságokra Szabó Anna Julianna belsőépítész segítségével.

Aki esetleg nem a nyolcvanas évek elején volt fiúgyermek:

tumblr_nysqli7d2t1tbcweeo1_400.gif

Szóval: a ház Orbánhegyen van, Budán, közel a Britannica International Schoolhoz, ahol három-négymillió forintba kerül egy tanév az általános iskolás diákoknak, szóval viszonylag ritka jelenség, hogy reggelente Zaporozsecekből és Alekókból álló forgalmi dugó akadályozná a forgalmat (Porsche Panamerák és taxik azért akadnak, de alapvetően szupercsöndes az utca).

Miklósék lakása egyébként nem ebbe az irányba, hanem a város felé néz, de olyan kilátással, hogy azt meglátva előbb leesik az állad, aztán másfél órán át tartó nyálcsorgatásba kezdesz. Ahogy írtam is, a tulajdonosok a remek alapokra építkezve tovább javítottak a helyzeten: amikor átvették a lakást, tovább növelték az üvegfelületek arányát, szóval most úgy érezheted magad a három szint bármelyikén ácsorogva, mintha te lennél Budapest ura és a hegyről irányítanád karmesterként a várost. 

Mindent látsz, a várat, a Parlamentet, a Bazilikát, a Mátyás-templomot, az egész Tripadvisort.

_mik_9153-edit_jpg_1280.jpg

Látod a szupermenő, tágas, konyhával egybeépített nappaliból:

_dsc0800_1280.jpg

De tovább megyek, látod a nappaliban elhelyezett szaunából is. Igen, a SZAUNÁBÓL:

_dsc0837_1280.jpg

Látod a nappalinál is menőbb hálóból, amit úgy alakítottak ki, hogy az ablakfelület már nemcsak oldalról világítja be a teret, de elkezd ráborulni a szobára, olyan környezetet teremtve, ahol szívesen kelnél fel minden reggel, főleg, hogy még függönyt sem kell húzogatnod, mert gombnyomásra emelkedik fel a redőny:

_dsc0920_1280.jpg

És itt van a hálóban a kétszemélyes kád is, hogy tényleg csúcsra legyen járatva a kilátásos, városra-letekintős élmény.

Megkértük a szuper építésszervezőnket, Domsa Mihályt is, hogy nézze meg a lakást, milyen állapotban van és a következő szakvéleményt sikerült kiszednünk belőle:

A ház elhelyezkedése remek, itt mindig friss a levegő. A külső állapot hagy némi kívánnivalót maga után, a vakolat néhány helyen mállik, ez azonban viszonylag olcsón orvosolható probléma, ráadásul a kicsit halovány felszín alatt atombiztos alapok vannak: olyan mennyiségű betonacélt és betont használtak itt fel, hogy csak úgy nyögtek a Kamazok a hegyre fel a sok cuccal. 

A lakás statikából tehát kiváló, ázással, penészedéssel, kapilláris felszivárgással nem nagyon kell számolni és újabb repedések sem lesznek már nagyon. 

Az ujjlenyomatszkenneres nyitószerkezet nagyon 21. századi, de az egész lakást felújították 2009-ben. A padlóban meleg víz kering, a parketta svédpadló formában van lerakva és ez bizony nem akármilyen padló! Ragasztott nagyméretű, csaphornyos, legalább 22 mm vastag, tömör tölgyparketta a javából, minden egyes szelet finoman fózolt, így szép kis árkocskák emelik a kontrasztot a darabok között. Nagyon szép holmi és nagyon szép munka. 

A csempék, padlólapok pontosan, igényesen vannak lerakva. A hidegburkolat pedig egy diszkrét 3 mm-es burkolatváltó sínnel csatlakozik a parkettához. Szép! 

A felfelé vezető lépcső is csinos darab. Mint a lakásban minden bútor és faburkolat, ez is tölgyfából készült, a másodikról harmadikra vezető acél lépcsőlapok melletti korlátnak nevezett acélsodrony viszont nem biztonságos, ha gyerek is van a háztartásban, azt érdemes lehet átépíteni. 

A harmadik emeleti dolgozószobában van a házat meleggel és meleg vízzel ellátó gépészeti óriás. Egy jókora kazán a hozzá tartozó szintén nehézsúlyú puffertartállyal. Itt kérem senki nem fog fázni!

A lakásban van még két kisebb fürdőszoba, egy 12 négyzetméteres gyerekszoba, ami nem nagy, de egy gyereknek bőven elég, a harmadikon egy dolgozó, egy önálló garázs és egy fedett autóbeállási lehetőség. Rengeteg fotó a galériában alaprajzzal:

Ja, és most eladó, 144 millió forintért (+4 millió a garázs) mind a 150 négyzetméter tömény luxus.

untitled.jpgHa tetszik a lakás és szeretnéd megvenni  írj ide. És ha te is szeretnél átverések nélkül, a legmegbízhatóbb, tehetséges stáb segítségével menő lakást magadnak úgy, hogy nem merülnek fel felesleges költségek, nézd meg az Én menő lakásom projektet, ahol közvetlenül is elérheted a legmegbízhatóbb kivitelezőket és legötletesebb belsőépítészeket. Ha meg szeretnéd tanulni, hogyan alakíthatod át a saját lakásod, jelentkezz a workshopunkra, két kurzusra még akadnak szabad helyek. És ha neked is van menő lakásod, és szerepelnél a sorozatban, írj nekünk egy levelet erre a mailcímre.

süti beállítások módosítása