English

Egy nap a városban

Mentsük meg a kötögető nagymamákat!

Magyarósi Csaba 2015 december 02.
Címkék: jótékonyság

Biztos tudjátok, hogy az Egy nap a városban blognál imádjuk a társadalmi felelősségvállalással és jótékonykodással kapcsolatos projekteket és nemcsak a lózungok szintjén, vagyis pont azon a szinten nem, a Város Hősével azonban elég alaposan belecsaptunk a lecsóba mi is.

De a nagy segítés közben azt sem felejtjük el, hogy vannak más problémák is, mint a gyermekéhezés, és ha valaki szellemes módon próbál javítani valakiknek a helyzetén, vagy egyszerűen csak szimpatikus, amit csinál, megpróbálunk beszállni a küzdelembe médiahadtestünkkel.

Most például egy kedves régi ismerősöm szólt a Freshkáról, ami egy tök jó sztori: a cég egyedi tervezésű figuráit nagymamák horgolják országszerte. Mindenki jól jár: a Freshka terjesztheti a játékokat, a nagymamák imádnak horgolni és Zebulonnak, a zebréóának, vagy Oszkárnak, az oroszlánnak köszönhetően olyanok is munkához jutnak, akiknek nagy szükségük van az ilyesmire.

Mert a tévhittel ellentétben a nagymamák nem gazdagok, csak nagyon sok farhátat esznek.

És ott vannak végül a gyerekek, akik kézzel készült, biztonságos, mindenféle minősítéssel felvértezett, de mégiscsak sok lélekkel horgolt játékokhoz jutnak.

kezek2.png

nagyik.png

videooverlay3.png

A Freshka szeretné ezt a tök szimpatikus kezdeményezést most világgá vinni: ki akarnak jutni a világ legnagyobb játékkiállítására Nürnbergbe, hogy betörhessenek a nemzetközi piacokra is, ezzel biztosítva annak a száz nagymamának, munkanélkülinek, megváltozott munkaképességű hölgynek a megélhetését, akik jelenleg ebből a projektből jutnak elsősorban jövedelemhez.

Az út ára mindennel együtt 6400 dollár, amit az Indiegogón keresztül tudtok támogatni, a támogatásért cserébe még ajándékokat is kaptok, kezdve az öleléstől (6 dolláros adomány) a kedvezményen át (12 dollár) egészen odáig, hogy a Freshka tervezője, Donner Andi felfest a saját kezével mindenféle cukiságot a faladra (500 dollár).

 

Hát így.

És nem akarjuk sárig inni a tócsát, de ha szerinted sem jó, hogy kisgyerekek éheznek majd Magyarországon karácsonykor, akkor csatlakozz a Város Hőséhez, már egészen kis összeggel is megmenthetsz egy gyermeket, ráadásul a támogatással klubtag leszel, aki Budapest legmenőbb helyein fogyaszthat kedvezménnyel, így a befizetett összeget simán visszaspórolhatod. Ha pedig szeretnéd, hogy a cégednél jövőre a cafeteria része legyen a kezdeményezés, írj a HR-vezetőnek, hogy olvassa el ezt a posztot.

update: többen jeleztétek, hogy ezek a nagyik nem is kötnek, hanem horgolnak, úgyhogy a cím helyesen: Mentsük meg a horgolgató nagymamákat. Persze nyilván elvontan is értelmezhetjük, így éljen minden kézimunkát végző nagymama, sőt azok is, akik nem csinálnak semmit. Mert nagymamák. Éljenek a nagymamák!

süti beállítások módosítása