English

Egy nap a városban

Hogy lehet valami ennyire újlipót úgy, hogy közben nem is akar újlipót lenni? - My Green Cup

szucsadam 2015 november 10.

A My Little Melbourne egyike volt az első újhullámos - de utálom ezt a szót - kávézóknak a fővárosban. A Madách térnél jól éreztek rá a hangulatra, a pörgős belvárosi életérzésre, amit nemrég megpróbáltak átültetni Újlipótvárosba is, egy My Green Cup nevű hellyel.

Tök véletlenül futottam bele, amikor a környéken munkára alkalmas helyet kerestem, és az ablakon benézve arra gondoltam: pont ilyet kerestem.

A kirakatban és a falak mentén ugyanis vastag szivacsok, nagy párnák sorakoznak, ami nagyon kényelmessé teszi akár a több órás üldögélést is.

p1300527.JPG

p1300536.JPG

p1300525.JPG

Szögezzük le gyorsan: a My Green Cup nem egy tipikus újlipótvárosi kávézó. Nem egy Cafe Panini, ahol a kötelező elemek, a könyvespolc, a napilapok, tonettszékek és az autentikusnak tűnő kopottas polgári légkör ül meg egy kicsit a levegőben. Itt nem beszélgetnek halkan a vendégek, nem jut egy ücsörgőre két tucat hangulatos bizbasz, mégis, valamilyen kézzel nem fogható - kézzel foghatatlan? - módon alkalmazkodott a kerülethez a melbörn.

Kialakítottak egy kényelmes, mégis modern helyet, ahová jó érzés bejönni.

p1300524.JPG

Miközben kicsapod a laptopod, hogy gyorsan elintézz néhány dolgot, és kikéred az itallapról a legérthetetlenebb nevű, egyébként szemérmetlenül finom David Rio Chai Coffe Latte nevű italt - ami porított kardamomos vagy mondjuk mangós (jézus!) chai és a tejeskávé szerelemgyereke -, a szomszéd asztaloknál izgalmas beszélgetésekbe hallgathatsz bele. Van itt állásinterjú, ahol a felvételt kérő, fiatal lány nagy rutinnal próbálja magát egyenrangú partnernek bemutatni, és oldani a saját maga feszültségét. Van itt szépségápolási tanácsadás, egy hipszter fodrász egy rakás terméket ad el a nyitott és érdeklődő, viszonteladónak beállított vásárlónak. 

Ez egy ilyen világ, a fodrásszal már nem a fodrászatban beszélgetsz.

A hely napos, világos, a pultos lányok pedig következetesen nem szolgálnak ki - meg sem kérdezik, mi újság -, neked kell a pulthoz menni kérni. És persze vannak bagelek, péksütik, egy újlipótvárosi lakásban készült házi torták, tortácskák, frissen facsart narancslé és a kávék összes létező kombinációja. Mondanom sem kell, utóbbiak igen magas minőségben.

p1300529.JPG

Cégér, az még nincs. De itt nem is kell, Újlipótvárosban, ha eltalálod a dolgokat, úgy telnek meg az asztalaid a nyitás első napján, mintha száz éve ott lennél. A melbörnösöknek sikerült.

My Green Cup
Cím: 1137 Budapest, Pozsonyi út 15.
Nyitva: H-P 07:30 - 18:00, Szo-V 09:00 - 16:00
Tel.: 06 1 791 0301

Disclaimer: a helyre szokás szerint bejelentés nélkül érkeztünk, és a számlát saját zsebből fizettük, mert mi ilyen srácok vagyunk

süti beállítások módosítása