English

Egy nap a városban

Budapest a világ második legjobb városa a New York-i lap szerint

Magyarósi Csaba 2015 október 23.
Címkék: budapest

A Condé Nast szavazóival kapcsolatban két komoly állítást is megfogalmazhatunk:

  • imádják Firenzét
  • imádják Budapestet

Igen, a lap legújabb közönségszavazásán hihetetlenül jó eredményt értünk el, és az olasz város után rögtön a miénk következett a Melyik a legjobb hely a világon-választáson.

Budapest. A. Második. Legjobb. Hely. A. Világon.

Legalábbis ezt mondták a New York-i Condé Nast szavazói összességében milliós nagyságrendben, szóval nem, nem az van, hogy egy kispesti gimnázium diákjai meghekkelték a játékot, ez az eredmény még akkor se jött volna össze, ha szeptember eleje óta folyamatosan klikkelgettek volna. Fogadjuk el tehát és örüljünk: így gondolják.

budapest3.jpg

Egyébként lehet, hogy a kor teszi, de így harminc fölött akármilyen menő helyről is jövök vissza éppen repülővel, amikor taxival hazafelé tartok, azt kérem, hogy kerüljünk a pesti rakpart felé, és ahogy nézem az éjszakai Budapestet, pont azt érzem, amit a Condé Nast szavazói.

Az oldalon egyébként a méltatás során kiemelték a szecessziót (gondolom ki se tették a lábukat a Gellértből ), a fürdőket (mondom), a kávéházakat, a Széchenyi lánchidat az alkonyatban a Duna csodálatos látképével és persze a gulyást.

De: tegyük hozzá, hogy a jelenség nem új, hiszen 2013-ban már ugyanilyen jó helyen végeztünk, sőt, akkor megosztott második helyet kaptunk Firenzével (az első San Miguel de Allende lett Mexikóban), míg most már miénk az egész pozíció, senkivel sem osztozunk rajta. Firenze viszont bevágott elénk.

Apropó, Firenze, ha valaki még nem látta volna a várost bemutató videónkat hát tessék, jó ősszel visszanézni ezeket a nyári színeket:

És akkor a lista néhány további helyezettje, ami valamiért érdekes, vagy amiről forgattunk a nyáron:

Harmadik lett Bécs, ötödik Párizs:

 

Rögtön a hatodik helyen következik Róma:

 

Aztán hetedik Prága, tizedik London:

 

Tizenegyedik Jeruzsálem, tizenötödik Tokió, tizenhetedik Amszterdam és huszonkettedik a csodálatos Madrid:

 

süti beállítások módosítása