English

Egy nap a városban

Menő budapesti lakások: a minimalista nagypolgári

Magyarósi Csaba 2015 október 22.
Címkék: lakásbemutató

Eredetileg meg sem akartam írni ezt a cikket, mert az itt bemutatott lakás saját gyerek, nyilván elfogult vagyok: áprilisban indítottuk belsőépítészeti projektünket, az Én menő lakásomat, hogy a sorozat írása közben megismert legjobb belsőépítészeket és építésszervezőket, szakembereket egy csapatba tömörítve végre egy használható, átlátható, kiszámítható és szerethető szolgáltatást nyújtsunk a piacon. Azóta több mint 190 megkeresés érkezett, gőzerővel dolgozunk és nemrég elkészült az első lakás is, amit a mi csapatunk tervezett meg, rakott össze.

Szóval nehéz erről elfogultság nélkül írni, ezért nem is akartam, aztán megláttam Lindáék terveit, majd az első képeket a lakásról, ami után már muszáj volt elmennem megnézni a végeredményt, és amikor megláttam, eldöntöttem, hogy egyáltalán nem érdekel, ha bárki részrehajlással vádol, mert annyira jó lett a kégli, hogy én erről cikket fogok írni a blogra.

dsc08838_1280.jpg

A háttértörténet röviden annyi, hogy Gábor befektetési céllal keresett hónapok óta lakást, de egyik sem felelt meg az elvárásainak, mert vagy a lépcsőház volt túl romos, vagy a környék nem felet meg, vagy az elosztás volt katasztrofális, míg végül rá nem akadt egy korábban mediterrán hangulatban felújított Kálvin téri lakásra.

Néhány előtte-utána kép:

Épp akkor, amikor mi elindítottuk az Én menő lakásom projektet, szóval a két sztori szerencsésen találkozott, Gábor lecsapott Lindáékra, és rögtön az indulásunk után meg is kezdődött a közös munka, ami egyébként úgy zajlott, mint általában.

A belsőépítészeink először meghallgatták Gábor elvárásait, megismerték stílusát, szokásait, majd ezek alapján elkészítették a terveket. A 3D-s képek itt láthatók:

Aztán amikor a terveket addig módosították, hogy az mindenkinek megfelelt, elkezdték a munkát, és miközben a szakemberek dolgoztak, ők a boltokat járva szedték össze azokat az apróságokat, amik végül sokat adtak a lakás hangulatához. És remek volt az is, hogy Lindáék erdélyi kapcsolataikon keresztül csodás óbarokk bútorokat tudnak beszerezni, amik felújítva remekül mutatnak egy ilyen lakásban. 

Itt a nappali:

A munkák során figyelembe kellett venni azt is, hogy négyzetméterenként maximum százezer forintot lehet elkölteni, ami egyébként ökölszabályként működni szokott az átlagos felújításoknál, itt azonban a fenti összegért cserébe valami izgalmasat, egyedit, nagyon szerethetőt kellett létrehozni.

Itt a két háló és az étkező:

És végül simán belefértek a büdzsébe, négyzetméterenként 80 ezer forint lett a vége, amiben benne van már a tévé, minden bútor, vezeték, csaptelep, szóval az egész, amit láttok a képen és Lindáék 400 ezer forint körüli munkadíja is, ami nyilván simán visszajött nemcsak a végeredményen, de a felújítás során megspórolt felesleges költségeken is.

Szóval hazabeszélés vagy sem, én a csapat nevében tök büszke vagyok az első lakásunkra. Gyűjtsetek ötleteket és újítsatok fel ti is, egy rakás jópofa olcsó ötlettel nagyon sokat lehet dobni egy lakáson. 

untitled.jpgHa te is szeretnél átverések nélkül, a legmegbízhatóbb, tehetséges stáb segítségével menő lakást magadnak úgy, hogy nem merülnek fel felesleges költségek, nézd meg az Én menő lakásom projektet, ahol közvetlenül is elérheted a legmegbízhatóbb kivitelezőket és legötletesebb belsőépítészeket. Lindáékat is.

süti beállítások módosítása