English

Egy nap a városban

Yu grill: a leggrillezettebb balkáni ételek

Magyarósi Csaba 2015 szeptember 08.
Címkék: gasztro

A balkáni kaják reneszánszukat élik. Az egész kezdődött a Montenegróival, ami máig egy csodálatos állócsillag a budapesti grillgasztronómia tarkabarka egén (képzavar kimaxolva), aztán jött a PolaPola, ami a belvároshoz közelebb, valamivel rendezettebb környezetben kínál hasonlóan fasza fogásokat és most kipróbáltam a Yu Grillt is a Ráday utca végén, közel a körúthoz és kiderült, hogy van még ebben a kajában mozgástér.

dsc08062.jpg

A szerb étteremben ugyanis vagy öt fokozattal magasabbra tekerték a grill szabályozóját és olyan betyáros ízeket sütöttek ki a húsokból, hogy hasonlóval alig találkozol Budapesten.

dsc08056.jpg

dsc08060.jpg

Ez nem minőségi, csak ízlésbeli kérdés: Ádám például utálja a hülyére grillezett ételeket, szóval neki semmiképp sem ajánlanám a Yut. Viszont aki szerint egy pljeszkavica csak onnantól kezdve vehető komolyan, hogy minden pórusán át csorog ki a faszén aromája, annak a Yu nyerő hely.

A húspogácsa egyébként tök jó, a hely specialitása ez a sajttal, baconnel és csemegeuborkával töltött pljeszkavica 1780-ért, ami mellé kapsz egészen jó zöldségköretet, a megfelelőnél árnyalattal kevesebb hagymás szószt és egy, a húspogácsához hasonló lelkesedéssel meggrillezett lepényt, ami a másik két helyéhez hasonlóan szintén váratlanul nagyon jó. És látjátok a szalvétát, száraznak sem lehet mondani:

dsc08058.jpg

Azt nem mondom, hogy csak a Yu miatt hagyd ott a másik két helyet, de ha te a keményebb grilleket szereted, mindenképp megér egy próbát.

Yu grill
Budapest, 1092 Budapest, Ráday u. 61
Tel: 06307367996
H-V: 10:00-0:00

A poszt angol nyelven is elérhető az Egy nap a városban angol oldalán, a Helpers jóvoltából.

English version.

süti beállítások módosítása