English

Egy nap a városban

Megérkezett a Balkán a belvárosba: PolaPola

Magyarósi Csaba 2015 augusztus 17.
Címkék: gasztro

Múlt héten írt régi barátom, Dávid:

“Nemrég találtam egy jó helyet a Klauzál téren. PolaPola a neve, balkáni kajákat adnak, nekem nagyon bejött. Főleg csevap meg plejskavica van ott, a 2-személyes tál viszont brutál adag, csak szólok.”

Nyilván elmentem.

Kezdjük egy kis disclaimerrel: ha balkán kaja, akkor az nálam Budapesten a Montenegrói Gurman, rendszeresen rendelek tőlük, brutálisan jól főznek, grilleznek, házhoz szállítva is csodálatosak a pljeskavicás burgerek, hibátlan az egész.

Ez tehát a szint, amit a PolaPolának meg kellett volna ugrania.

És a franc se gondolta volna, de sikerült nekik.

Pedig ezt a grillezős sztorit olyan könnyű elrontani, Ádám például nem is jár hasonló helyekre, mert előítéletes velük szemben (a Montenegróit persze ő sem képes negligálni), szóval mindenképp rám várt a rettenetes feladat: a kóstolás. Ezt mérte rám a sors. 

Ezzel kell együtt élnem. 

Jó sorsom van. A PolaPola ugyanis több szempontból is remek élmény. Egyrészt tök jó, hogy közel van a belvároshoz, kevésbé nyüzsgő helyen, mint a Blahán tanyát vert nagy előd, viszont legalább csak öt perc séta a Gozsduból. A Klauzál tér amúgy is fasza környezet és a közelben üzemelő Kádárral már igazi gasztronagyhatalom alakul itt szépen.

A belső tér hangulatos, jobb, mint a Montenegróban, ide simán be lehet ugrani barátokkal egy esti vacsorára, az egésznek kevésbé van gyorséttermi jellege, jó itt ücsörögni.

dsc07308_jpg_1280.jpg

dsc07310_jpg_1280.jpg

dsc07316_jpg_1280.jpg

dsc07323_jpg_1280.jpg

És a kaják szenzációsak. Kár, hogy nem voltam ketten, így nem tudtam kipróbálni a kétszemélyes tálat, de cserébe megvigasztalódtam valahogy ezzel a nyolc darabos csevappal 1590 forintért, ami elég jó ár: ennyiért degeszre eheted magad és nem is akárhogy. 

dsc07317_jpg_1280.jpg

A húst ugyanis nem hülyére, szimplán csak pont jóra grillezik: nem arról van szó, hogy izomból meg akarják mutatni, hogyan készült a csevap, mert jellegzetes az mindenféle erőlködés nélkül is. Az ajvár nem túl csípős és nem túl keserű, ahogy sokszor a rossz alapanyagok miatt szokott lenni, a buci az egyik, ha nem a legjobb, amit eddig a műfajban Magyarországon ettem, a saláta meg a reszelt fetával épp elég jellegzetes ahhoz, hogy szóhoz tudjon jutni a többi hozzávaló mellett.

dsc07321_jpg_1280.jpg

Jó kis étterem tehát a PolaPola, méltó ellenfele a Montenegróinak, szóval ha épp erre és nem a Blaha közelében jársz, kockázatok nélkül beülhetsz kajálni.

Ha olyanoktól akarod megismerni a legjobb budapesti helyeket, akik nem bejelentkeznek, csak úgy beállítanak egy étterembe és rendes vendégként fizetnek is a kajáért, csatlakozz az Egy nap a városban blog facebookos oldalához, hogy ne maradj le egyetlen szenzációs falatról se!

PolaPola
Budapest, Klauzál tér 11
06704340502
V-Sze: 8-23
Cs-Szo: 8-02

süti beállítások módosítása