English

Egy nap a városban

Ennél trendibb cukrászda nincs a városban - Naspolya Nassolda

szucsadam 2015 június 12.

A tulajdonos öltönyben siet elém, amikor megállok a bejárat előtt egy Bubi bicajjal. Hadd segítsek, mondja, és segít becipelni a kerékpárt az ajtón belülre, a nem is olyan olcsó parkettára.

p1280465.JPG

Én nem is tudom, csak be akartam nézni, mondom, aztán meglátom a tortákat, és nem bírok elszakadni. Gyönyörűek.

p1280441.JPG

Ettől persze még nem lesz trendi egy cukrászda, a sarkon Karcsi bá is besegíti a bicajt az üzletbe, ha olyanja van, igaz, hogy nem cukrászdát üzemeltet, hanem kocsmát. De itt a trendiség egyéb fokozhatatlan ismérveivel állunk szemben:

  • az édességek gluténmentesek
  • az édességek tejmentesek
  • az édességek tojásmentesek
  • az édességek nyersek, nem sütötték őket
  • az alapanyagok ökogazdaságból származnak
  • az édességek nagyon drágák, egy szelet torta jellemzően 800-1000 forint.
  • mindezek ellenére az édességek JÓK
  • a sarokban lóg egy farönk két kötélen, amire le lehet ülni, és nagyon kényelmetlennek látszik, és emiatt senki nem ül rá
  • vannak raklapból készített ülőalkalmatosságok is

p1280442.JPG

Voltam már néhány ilyen helyen, és alapvetően nincs kimondottan jó véleményem azokról a kajákról, amikből kihagyják az élet sava-borsát, aztán várják, hogy ugyanolyan élményt adjon, mint egy tejszíntől és cukortól csöpögő cucc. De az itteni édességek tényleg nagyon jók, noha valóban nem nagyon édesek (datolyával és hasonlókkal édesítenek), és nem is hasonlít az ízük arra, amit elképzelsz, amikor rájuk nézel.

p1280453.JPG

p1280446.JPG

Kaland. Intenzív ízek, de súlytalanul, a cukorfüggőség táplálása nélkül.

Az egyik kedvencem így nyáron a kakaó, amibe szintén nincs tej és cukor, viszont van sok mandula (abból van az a fehér lé, amit a színe miatt tejnek neveznek). Nagyon jó, hideg, frissítő, és az emésztést pedig nem keveri úgy meg, mint a bocilé.

p1280448.JPG

Van a chia magból készült puding, ami vagy annyira egészséges, vagy annyira jó biznisz, hogy külön weboldalak és üzletek épülnek erre az alapanyagra. Esetleg mindkettő igaz. Nekem mindenesetre ízlett a poharas édesség.

p1280454.JPG

Ja, és menő még a bolt attól, hogy a központban, a Gozsdu udvar bejáratától egy percre van. És hogy egyáltalán nem néztek furcsán, amikor ÁFA-s számlát kértem, láthatóan csináltak már ilyet máskor is.

Naspolya Nassolda
Cím: 1061 Budapest, Káldy Gyula u. 7.
Nyitva: minden nap 10:00 - 20:00

süti beállítások módosítása